Brandul franțuzesc de lux Lalique prezintă colecția “fine jewellery” în exclusivitate la Magmatik

Scris de Alexandra Popescu
Publicat la data de: 26-09-2023

în: It happenedNews

Lalique

În premieră pentru retailul de lux din România,brandul Lalique expune 36 de bijuterii atemporale, în versiuni lucrate în aur alb, aur rosu și argint, pavate cu diamante, pietre prețioase colorate și pietre semiprețioase, pe Calea Dorobanți nr. 168.

Aceste bijuterii unice artizanale Lalique au mai fost expuse doar în magazinele brandului din Paris, New York si Tokyo.

Colecțiile intitulate: Ardente, Cygnes, Éros, Libellule, Lys, Muguet, Paon, Ailes de Psyché și Vesta, propun versiuni de bijuterii unice exprimate în cercei, brățări, inele și pandantive, unele cu lungimi flexibile, care permit diferite stiluri de purtare. O parte dintre bijuterii sunt destinate a fi purtate zi de zi, altele în seturi elaborate sunt pentru ocazii speciale.

Lalique

“Cel mai luxos partener al nostru, Magmatik, găzduiește pentru prima dată în afara magazinului nostru emblematic, prezentarea colecției Lalique “Fine Jewellery”. Suntem mândri să prezentăm această colecție în cel mai elegant și modern magazin din Europa. Le mulțumim gazdelor pentru primirea lor și îi felicităm pentru organizarea și munca depusă în crearea acestui magazin fabulos!
Bijuteriile Lalique sunt precum obiectele de artă, prind viață atunci când sunt purtate.” a spus Stella Junius, International Sales Director Lalique.

Simbol al bijuteriilor de scenă create de René Lalique, colecția “Lys” aduce un omagiu deosebit coroanei, pe care artistul bijutier a creat-o pentru Sarah Bernhardt. Această bijuterie de scenă a fost făcută pentru tragedia în rolul „Mélissinde” din “La Princesse Lointaine” (Edmond Rostand), pe care a jucat-o în 1895. Colecția folosește aceleași inspirații în două estetici diferite: floarea de crin și petala de flori.

Lalique

Maria Calagiu, co-fondator Magmatik: “Ne onorează faptul că am fost aleși să fim “gazda” acestor bijuterii spectaculoase Lalique, care au rezultat în urma a sute de ore de muncă artizanală. Sunt creații speciale care omagiază teme diverse și eterne: mitul iubirii, mitul lebedelor de apă pe care René Lalique le-a creat în bijuteriile sale Art Nouveau, dar și simboluri cu încărcătură puternică”.

Păunul și fluturele sunt adesea folosiți de artist în perioada Art Nouveau. Însă,
libelula este cel mai răspândit motiv din opera lui René Lalique, reprezentat în
nenumărate schițe și desene ale artistului, care evocă mitul eternului. Această „nimfă cu un corp de foc” este o figură emblematică în Art Nouveau și o adevărată icoană pentru Lalique.

Lalique

René Lalique a fost fascinat de efectele culorilor și materialelor, iar reflexiile și
simbolismul irizației acestei insecte ancestrale i-au captat atenția.

“Este important pentru noi să continuam să facilităm astfel de experiențe în care
comunitatea Magmatik să se poată bucura de lux în adevăratul sens al cuvântului.
Luxul de dragul frumosului și al obiectelor construite cu măiestrie.” a spus Andrei
Calagiu, co-fondator Magmatik.

Energy Expo 10-13 octombrie