Prima piscină infinity cu priveliște de 360° din lume va fi construită în Londra

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 05-08-2019

în: Travel

Pasionații de adrenalină vor avea o șansă inedită de a-și depăși limitele. Planurile de a construi prima piscină „infinită” cu o priveliște de 360 de grade, pe acoperișul unui hotel de 55 de etaje din Londra, sunt în mișcare, iar inițiatorii proiectului preconizează că vor da startul lucrărilor anul viitor.

Proiectul uluitoarei piscine cu o capacitate de 600.000 de litri, ce va fi amplasată la 200 de metri deasupra solului, a fost dezvăluit de compania Compass Pools. Designerii susțin că acest concept, denumit Infinity London, este o premieră mondială, inclusiv prin prisma provocării pe care au întâmpinat-o în a concepe o clădire capabilă să încorporeze un astfel de bazin, cu priveliști neobstrucționate. Astfel, piscina urmează să „îmbrace” tot acoperișul hotelului, având atât pereții, cât și podeaua transparente, construite dintr-un material acrilic „turnat”, pentru un efect de transparență totală. Mai mult, oaspeții hotelului îi vor putea vedea chiar de jos, din holul recepției, pe cei care înoată în spectaculoasa piscină. Iar pentru a păstra imaginea nealterată, nu va exista nicio scară pe exteriorul bazinului, accesul făcându-se cu ajutorul unei scări interioare în spirală, cuplată la ușa unui submarin.

În ceea ce privește sistemul tehnic, designerul Alex Kemsley admite: „Ne-am confruntat cu unele provocări tehnice majore în construirea acestei clădiri, cea mai mare reprezentând-o modalitatea de acces în piscină”. „Soluția se bazează pe integrarea unei uși de submarin, conectată cu o scară rotativă în spirală care se ridică din podeaua piscinei atunci când cineva vrea să intre sau să iasă din bazin”, explică acesta. Piscina va fi echipată, de asemenea, cu un anemometru integrat pentru monitorizarea vitezei vântului și va include un sistem computerizat menit să regleze temperatura apei și să se asigure că apa nu se revarsă în afară. Totodată, apa va fi încălzită folosind energia reziduală provenită de la sistemul de aer condiționat al clădirii. Desigur, pentru un efect vizual spectaculos, piscina va fi luminată pe timp de noapte în nuanțe și modele originale. Toată investiția va ajunge la o sumă aproximativă de 12 milioane de dolari.

Cei care vor profita de această experiență inedită vor simți că plutesc la 200 de metri în aer, în timp ce se scufundă în piscina care oferă o panoramă incredibilă asupra Londrei. Piscinele de tip infinity au prins avânt peste tot în jurul lumii și frapează prin lipsa marginilor, care creează o impresie vizuală de continuitate și de contopire a apei cu mediul natural din jur, fie o întindere mai mare de apă sau albastrul cerului. Adesea, aceste piscine se găsesc în locuri exotice, precum Bali, Indonezia, dând senzația că se pierd în mările și oceanele din jur. Acest proiect nou și ambițios al celor de la Compass Pools, amplasat chiar în centrul unei metropole, este însă cu atât mai interesant, cu cât îți dă ocazia să înoți direct către un zgârie-nori.

Energy Expo 10-13 octombrie