În premieră mondială, Pelikan lansează un stilou ediție limitată în onoarea Regelui Mihai

Scris de Luxury
Publicat la data de: 06-08-2019

în: It happened

Pelikan, brandul german de instrumente de scris de lux, alături de Casa Majestății Sale, a realizat o ediție specială a unui stilou în onoarea Regelui Mihai I al României. Proiectul, inițiat pe timpul vieții suveranului, în 2017, a primit consimțământul acestuia, devenind astfel o inițiativă unică în lume. După doi ani, cele 300 de exemplare ale instrumentului de scris de lux ce poartă semnătura Regelui Mihai sunt disponibile spre achiziționare în baza unei liste de înscriere.

În toată istoria de 180 de ani a brandului nu a mai existat nicio altă personalitate pe plan național sau mondial în onoarea căreia Pelikan să dedice o ediție specială.

Cele 300 de exemplare ale stiloului Regele Mihai I al României sunt manufacturate cu cea mai mare atenție, folosindu-se în realizarea acestuia aur de 18 carate pentru peniță și de 23,5 carate pentru coroana regală și decorațiuni. Pe lângă semnătura celui mai iubit suveran român, stiloul poartă și gravura dictonului căruia Regele Mihai I i-a fost fidel toată viața: Nihil sine Deo. 

„Proiectul companiei Herlitz România, împreună cu Casa Majestății Sale, arată că valorile comune, venite din istorie, pot face un arc peste timp sub «Literă de Rege». Semnătura Regelui Mihai I al României gravată pe stiloul de colecție Pelikan ne face să înțelegem ce înseamnă asumarea cuvântului dat sau scris”, declară Ion Tucă, director Casa Majestății Sale.

Prezentarea în premieră mondială a stiloului a avut loc la București, în prezența Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române, și a Alteței Sale Regale Principele Radu, care au participat la dezvăluirea acestui obiect creat, deopotrivă, cu artă și cu înalt meșteșug tehnic. La evenimentul „Literă de Rege” a fost prezent un public numeros, alcătuit din membri ai societății civile, ai mediului economic și jurnaliști. În cadrul evenimentului, reprezentanții Herlitz România au oferit primul exemplar al seriei Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române, care a decis ca acesta să rămână cunoscut drept „Stiloul Regelui” și să fie expus la Castelul Peleș.

„Încă de când am fost acceptați ca furnizori ai Casei Regale, în 2014, dorința noastră a fost de a fi alături de Regele nostru și de Casa Regală prin tot ceea ce putem face noi cel mai bine în materie de papetărie și birotică. Ideea aceasta de a lansa un instrument de scris în onoarea celui mai iubit monarh român s-a născut în 2016. Visul nostru de atunci a fost să creăm acest instrument de lux în onoarea și în prezența Regelui Mihai. Din păcate, Regele a decedat în 2017 și, așa cum era firesc, am amânat acest proiect și am respectat cu durere doliul de un an. În 2019, împreună cu Casa Regală, am luat hotărârea să continuăm eforturile noastre și să lansăm această Ediție Regală în memoria Regelui Mihai și ea să exprime valorile primordiale pe care Regele și brandul Pelikan le au în comun, și anume tradiția, loialitatea și onoarea”, declară Horațiu Nicolau, director general Herlitz România.

Alte patru stilouri din ediția specială au fost achiziționate în timpul evenimentului, printr-o licitație caritabilă. Fiecare stilou s-a vândut cu peste 2.000 de euro și s-au strâns astfel aproape 9.000 de euro, fonduri ce au fost direcționate către Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș.

Stiloul „Regele Mihai I al României – Ediție Regală” face parte din categoria instrumentelor de scris de lux. Stilourile rămase se vor vinde online, prin înregistrarea în platforma dedicată, www.LiteraDeRege.ro, iar costul unui exemplar este de 3.800 de lei + TVA.