Un tricou purtat de Michael Jordan a fost vândut la licitație pentru 1,38 milioane de dolari

Scris de Lavinia Floroiu
Publicat la data de: 13-05-2021

în: It happenedThe Famous

Sâmbăta trecută, unul dintre tricourile purtate de Michael Jordan din zilele sale la Universitatea din Carolina de Nord a spulberat recordurile de vânzări anterioare, aducând 1,38 milioane de dolari prin Heritage Auctions.

Prețurile de licitație pentru echipamentul Jordan purtat de jucător au atins niveluri record în urma The Last Dance a ESPN, deși valoarea finală de vânzare a tricoului sezonului 1982-83 este de remarcat datorită faptului că a fost de aproape trei ori recordul anterior pentru un tricou MJ îmbrăcat în joc.

Potrivit USA Today, recordul anterior fusese stabilit în octombrie, când un tricou nr. 23 Chicago Bulls din 1986-87 a fost de 480.000 de dolari. S-au schimbat multe de atunci și, potrivit casei de licitații, există multe care fac din acest tricou special, o investiție deosebit de solidă.

„Are raritate, este unic”, a declarat directorul patrimoniului licitațiilor sportive Chris Ivy pentru USA TODAY Sports. „Este o investiție grozavă. Acesta este un alt unghi. Este ceva în care investiți.”

Potrivit descrierii, „uzura puternică și consecventă este evidentă”. Uzura vizibilă a contribuit la devenirea celei mai scumpe vânzări de tricouri Jordan. „Această îmbrăcăminte aduce in memorie sezonul în care Jordan a renunțat la Mike și a devenit Michael”, se arată în descrierea licitației, „întruchiparea vie a măreției baschetului, un constructor de imperii”.

Sursa: MICHAEL JORDAN’S GAME-WORN UNC JERSEY JUST SOLD FOR A RECORD $1.38M

Energy Expo 10-13 octombrie