O copie rară a Marvel Comics No. 1 a fost vândută pentru un preț record

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 23-03-2022

în: News

Marvel Comics

Se pare că benzile desenate Marvel nu au nevoie de Superman pentru a stabili recorduri de vânzări. Un colecționar anonim a cumpărat un exemplar rar al Marvel Comics nr. 1 pentru 2,4 milioane de dolari de la ComicConnect la sfârșitul săptămânii trecute, relatează The New York Times. Prețul de ciocan a spulberat cu ușurință recordul anterior pentru benzile desenate care a plantat primele semințe pentru Universul Cinematic Marvel cu mai bine de 80 de ani în urmă.

Marvel Comics

Broșura de 68 de pagini a fost lansată în octombrie 1939, când editorul era cunoscut sub numele său, Timely Comics. Publicat cu mai bine de 20 de ani înainte ca Stan Lee și Jack Kirby să creeze Fantastic Four, Spider-Man, Avengers și X-Men în succesiune rapidă, în benzile desenate se regăsesc două personaje care probabil nu le sunt familiare fanilor moderni ai companiei: originalul Human Torch și Namor, Submarinerul. Cartea a fost tipărită în 80.000 de exemplare în prima lună și în 800.000 de exemplare în luna următoare.

Acest exemplar de benzi desenate Marvel No. 1 este remarcabil deoarece este o copie plătită. Editorul l-a folosit pentru a efectua plățile datorate artiștilor care au lucrat la carte, cum ar fi Frank R. Paul, care a desenat coperta pentru 25 USD (sau puțin peste 510 USD în dolari de astăzi). De asemenea, este într-o stare extraordinară, în ciuda faptului că are mai mult de 82 de ani, și a primit nota 9,2 de la Certified Guarantee Company. Aceste două fapte pot explica de ce a depășit cu ușurință prețul de vânzare record anterior pentru carte. O copie de grad 9,4 s-a vândut cu 1,26 milioane de dolari în 2019.

Oricât de uluitoare poate fi o sumă de 2,4 milioane de dolari, este departe de recordul tuturor timpurilor. Acest titlu aparține în prezent unei copii de grad 9,6 a Amazing Fantasy No. 15 — benzile desenate care i-a prezentat în lume pe Omul Păianjen și alter-ego-ul său Peter Parker — care s-a vândut cu 3,6 milioane de dolari în septembrie anul trecut. Copia Marvel Comics No. 1 se plasează pe locul patru în topul recordurilor de vânzare.

Acest exemplar de benzi desenate Marvel No. 1 nu este la îndemână pentru majoritatea dintre noi, dar există încă modalități de a-l citi. Puteți cumpăra o copie digitală pentru 2 USD, așa cum subliniază Gizmodo, sau o puteți citi prin serviciul de abonament nelimitat al companiei pentru 9,99 USD pe lună.

Energy Expo 10-13 octombrie