O singură pagină a unei benzi desenate Spider-Man din 1984 valorează 3,36 milioane USD

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 18-01-2022

în: News

Spider-Man

Supereroii pot realiza fapte grozave, inclusiv milioane de dolari! Și o dovedește și vânzarea unei pagini dintr-o carte de benzi desenate Spider-Man, care a fost vândută recent pentru 3,36 milioane de dolari.

Opera de artă originală face parte dintr-o renumită serie de benzi desenate din 1984, care prezintă prima apariție a costumului negru de simbiot al lui Spider-Man. Potrivit Heritage Auctions, această vânzare o face „cea mai valoroasă pagină de artă de benzi desenate din lume”.

„Această pagină a reprezentat marea dezvăluire despre care se spunea pe coperta! Aici Peter Parker și-a luat de fapt noul costum negru. Dar… este un costum cu un secret! Pentru că foarte curând se dovedește a fi viu și are propria agendă. Aceasta este originea personajului Venom!”, a menționat casa de licitații în descrierea cărții.

Spider-Man

Comentând vânzarea, Joe Mannarino, cel care conduce departamentul de benzi desenate al Heritage Auctions din New York, a adăugat: „Rezultatele de astăzi dovedesc ceea ce spunem de mult timp: arta benzilor desenate este la fel de iubită și valoroasă ca orice lucru pus pe pânză.”

În timp ce licitația record a început de la 330.000 de dolari, curând a depășit 3 milioane de dolari în prima zi a evenimentului de benzi desenate organizat de Heritage Auctions din Dallas, care a durat patru zile. O altă pagină din aceeași carte de benzi desenate a fost vândută cu 288.000 de dolari. Ambele pagini provin din seria crossover Marvel „Secret Wars”, în care îndrăgitele personaje luptă împotriva răufăcătorilor pe o planetă numită Battleworld.