Bibi van der Velden – Bijuterii ce transcend lumea modei

Scris de Luxury
Publicat la data de: 09-08-2016

în: Jewels

Monkey Collection, Monkey and banana studs, 18ct yellow gold, sterling silver, brown diamonds

Design atemporal ce readuce la viață comori istorice

 

„Iubesc pietrele și perlele cu imperfecțiuni, căci acestea le dau caracter.” Bibi van der Velden

Desprinsă parcă dintr-o lume în care arta este o adevărată expresie a sufletului și o modalitate de a transpune trăiri și viziuni în obiecte ce vor păși prin timp, din generație în generație, Bibi van der Velden este un artist conceptual care privește bijuteriile ca pe o artă ce poate fi purtată. Aceste valori îi sunt adânc înrădăcinate în spirit, creatoarea fiind născută la New York, într-o familie în care arta s-a aflat mereu în centrul preocupărilor. Prin mama sa – Michèle Deiters, un sculptor desăvârșit, Bibi a luat contact cu lumea artei și a resimțit primii fiori dați de instinctul creator.

Urmând un parcurs educațional centrat pe artele plastice, alegerile lui Bibi nu au fost niciodată o coincidență: acestea ilustrează dorința ei statornică de a combina tehnicile și materialele clasice pe care istoria le-a dat, cu viziunea și spiritul său novator, perseverența, talentul și creativitatea ce îi curg prin vene.

În 2006, artista a lansat prima sa colecție, intitulată Wearable Works of Art. Această linie de bijuterii este alcătuită din piese unice realizate din pietre prețioase și artefacte antice transformate în bijuterii contemporane. Parcursul său pavat cu experiențe deosebite i-a conferit lui Bibi o înclinație nativă către atipic și extraordinar, inspirând-o să includă în arta sa diferite obiecte culturale cu o simbolistică aparte. Materiale ieșite din comun, cum ar fi jadul chinezesc, coralul italian și chiar fildeșul de mamut descoperit în tundra rusească, sunt prelucrate și readuse la viață, metamorfozându-se în adevărate capodopere și căpătând astfel o valoare multidimensională.

Animal Collection Monkey and Banana bracelet, 18ct rosé gold, sterling silver and brown diamonds Monkey collection, Banana ring, 18ct rose gold 18 ct yellow gold, sterling silver, brown diamonds 1Colecțiile de bijuterii ale creatoarei au fost etalate în cadrul a numeroase expoziții de lux organizate în Londra, Paris, Tokyo și Los Angeles, precum și cu ocazia defilărilor de modă din cadrul Săptămânii Internaționale a Modei de la Amsterdam. În anul 2005, Bibi a deschis, alături de mama sa, propriul atelier-galerie, în Amsterdam, iar de atunci lucrurile au început să evolueze cu rapiditate. Doar un an mai târziu, artista a lansat cea de-a doua gamă de bijuterii conceptuale, lansare ce a determinat ulterior expunerea bijuteriilor în muzee și la diferite evenimente.

Cu prilejul renumitului Vendôme Luxury Trade Show, desfășurat la sfârșitul anului 2011, în cadrul căruia diverse mărci de prestigiu și-au prezentat modelele exclusiviste, Bibi a dezvăluit cele mai recente creații ale sale, din colecțiile Mammoth, Cloud și Polky Diamond. Începând cu anul ce a urmat, colecțiile lui Bibi van der Velden s-au extins considerabil și pot fi găsite în mediul digital în magazinul online MADISON, de unde toți cei interesați își pot achiziționa piese unice și inedite, semnate de Bibi.

Anul 2013 a debutat cu lansarea colecției Midsummer Night’s Dream, un proiect pe care Bibi l-a realizat în colaborare cu VIERI. Această colecție a fost inspirată de piesele lui Shakespeare și se bazează în principal pe motivul pădurii fermecate, reprezentând contrastul între partea luminoasă și caldă a naturii și latura sa întunecată și misterioasă. În acest moment, Bibi van der Velden deține zece colecții: Art Deco, Cloud, Fine, Mammoth, Memorabilia, Polky Diamond, Prêt-à-Porter, Kryptonite, Scarab și Jewel within a Jewel. Bijuteriile sunt comercializate în magazine de lux din întreaga lume, de la Bergdorf Goodman din New York și Dover Street Market din Londra, până la Net-a-Porter.com, printre altele.

Bijuteriile Bibi van der Velden sunt disponibile în România, exclusiv în magazinul MADISON Absolute Beauty.

www.madisonperfumery.com

Animal Collection Leopard ring, 18ct rosé gold, sterling silver and brown diamonds Monkey Collection, Monkey banana necklace, 18ct yellow gold, 18ct rosé gold, brown diamonds, Sterling silver Monkey Collection, Stackable monkey ring, 18ct yellow gold, Sterling silver, brown diamonds Scarab Collection, Scarab earrings, 925 silver, 18ct yellow gold, brown diamonds, scarab wing (front view) Scarab Collection, Scarab pendant, 925 silver, 18ct yellow gold, brown diamonds, scarab wing Scarab Collection, Scarab ring, 925 silver, 18ct yellow gold, brown diamonds, scarab wing (front view)