Harrods renunță la geanta de 8.800 de dolari cu Ganesha

Scris de Luxury
Publicat la data de: 03-09-2021

în: JewelsNews

Harrods

Prestigiosul centru comercial Harrods din Londra a reacționat la criticile dure apărute după ce a comercializat genți de lux în forma zeului hindus Ganesha, la prețul de 8.748 de dolari.

Magazinul a fost acuzat că i-a tratat pe zeii hinduși „ca pe niște accesorii de modă” și a fost forțat să oprească vânzarea articolului, în cele din urmă. Controversele au izbucnit după ce membrii comunității hinduse au criticat faptul că geanta este căptușită cu piele, fapt care contravine, de asemenea, credinței lor religioase care condamnă cruzimea față de animale.

Botezată „Ganesh Shri”, controversata creație are un design semnat de Judith Leiber, marcă cunoscută pentru comercializarea de genți inovatoare care au atras vedete precum Beyoncé, Jennifer Lopez și Kim Kardashian.
După cum a afirmat Nandini Singh, head of social media la Reach (Race, Ethnicity and Cultural Heritage), geanta este batjocoritoare și umilitoare pentru credința hindusă. „Zeii noștri nu sunt accesorii de modă și este o mare lipsă de respect ca ei să fie reprezentați ca atare”, a spus ea.

Harrods

„Cultura și tradițiile noastre sunt foarte vibrante și pline de culoare, așa că înțelegem că pot fi atrăgătoare din perspectivă estetică. Cu toate acestea, este dureros când elemente ale culturii și religiei noastre sunt scoase din context și apoi reprezentate într-o manieră din cale-afară de ofensatoare.”

În urma criticilor, reprezentanții Harrods și-au prezentat public scuze, afirmând: „Vă mulțumim că ne-ați informat cu privire la această situație; am scos acest articol de la vânzare în magazinul nostru”.