Alain Mikli și Starck Eyes

Scris de Luxury
Publicat la data de: 05-08-2016

în: News

Alain Mikli și Starck Eyes

Alain Mikli și Starck Eyes în exclusivitate prin Medical Optik

Anul 1978 aduce o curajoasă emancipare a stilului, când, prin celebrarea asumării, opticianul Alain Mikli transformă ochelarii într-o declarație a distincției și a senzualității, impunând o reală revelație asupra forței farmecului personal. În optica sa, rafinamentul liniilor geometrice completa o sinergie a confortului consacrat ca nucleu al excelenței, conferind impulsul unei revoluții în formă și funcționalitate, ca inspirație a patentelor stând inclusiv considerația pentru principalele puncte energetice stimulate prin acupunctură.

Sculptura în acetat de celuloză este desăvârșită printr-un înveliș multistrat peste înalta rezistență a paladiului, unul dintre cele mai prețioase și mai fiabile metale ce complimentează atât creația bijutieră, cât și cele mai solicitante opere ale tehnologiei.

Starck Eyes Alain Mikli

Ca loialitate pentru forța estetică a unei mărci personale, cei peste 35 de ani de experiență Alain Mikli sunt captați în bogăția a nu mai puțin de 3.000 de nuanțe, dincolo de iconicele motive grafice. Dintre cele peste 300 de exerciții creative propuse anual în atelierul Alain Mikli din Paris, doar câteva schițe ajung să prindă viață, reconfirmând angajamentul vizionarului ce a propulsat corecția spre un manifest al stilului.

Prima celebritate ce s-a regăsit în liniile propuse de Alain Mikli a fost Elton John, în 1983, pentru ca apoi, între clienții casei – care doar din anul 2000 a vândut peste 500.000 perechi de ochelari – să se numere Lenny Kravitz sau Samuel L. Jackson. O comandă specială a venit din partea lui Kanye West, care a ales Alain Mikli pentru videoclipul său, „Stronger”, lansând astfel iconicul model „shutter shades”.

O remarcabilă surpriză în portofoliul de exclusivități Medical Optik vine prin linia lui Philippe Starck, geniul designului industrial, temerarul din a cărui viziune a fost conturat expresionismul în arhitectură.

Într-o strălucită adaptare în optică a principiului armoniei cu ambientul, Starck alege bionismul, perfectând ergonomia prin inovații ce conferă noi valențe confortului, flexibilității și anduranței. Inovatoarea articulație biomecanică Biolink, patentată în 1996 și menținută ca formulă exclusivă, a stat ca fundație pentru Starck Eyes, o linie de ochelari de vedere și de soare, realizați în colaborare cu Alain Mikli. Brațele din oțel inoxidabil medical inspirate din conturul claviculei permit o impresionantă fluiditate a manevrării prin rotații desfășurate în 180 de grade spre o perfectă convergență cu linia capului, înlăturând orice disconfort al contactului sau al menținerii prelungite a ochelarilor. Paleta de stiluri este susținută prin conceptele Bioox – din grilamid și cauciuc ultra-fin asamblate prin injecție hi-tech – și Golf, în formula tradițională de acetat prelucrată manual.

Ca suport al ingenioasei geometrii dedicate confortului absolut, Starck Eyes distinge în premieră aliajul Gravity, aclamat pentru aplicații în domeniile medical, energetic, aeronautic, electronic sau auto, elevând sustenabilitatea printr-o excepțională rezistență la șocuri mecanice, fluctuații termice, manevrabilitate sau alergeni.

Medical Optik
Bd. Ion Mihalache, nr. 104, sector 1, București
www.medicaloptik.ro

DSC_5605-1 DSC_5631-1 DSC_5640-1 DSC_5655-1