Mercedes-Benz a dezvăluit o mașină bizară inspirată de „Avatar” la CES

Scris de Ruxandra Tudor
Publicat la data de: 10-01-2020

în: News

Târgul de tehnologie CES are loc la începutul fiecărui an în Las Vegas. Cele mai fascinante invenții din lumea high tech uimesc publicul din întreaga lume și ne fac să visăm cu ochii deschiși la un viitor în care totul pare posibil.

Mercedes- Benz a captat atenția cu o mașină inspirată de pelicula Avatar. Aceasta nu are volan, în schimb are solzi și se poate deplasa inclusiv pe lateral. Astectul său futurist este chiar mai impresionant decât Cybertruck-ul lui Tesla. Mașina-concept se numește AVTR, un acronim pentru „viziunea transportului viitorului” dar și o referire la filmul din 2009, „Avatar”, care a făcut celebre personajele cu piele albastră și care a inspirat estetica mașinii.

Regizorul „Avatar”, James Cameron, a colaborat cu Mercedes pentru a crea mașina și a luat parte la crearea designului acesteia. „Văd un viitor în care continuăm să co-evoluăm cu tehnologia noastră. Cred că ne vom contopi, o vom absorbi și va deveni o parte naturală a vieții noastre”, a spus Cameron. „Când te așezi în această mașină și atingi interfața de control simți că respiră, mașina pare vie, este organică”, a adăugat acesta. AVTR este o mașină electrică și este capabilă să conducă inclusiv lateral. Spatele mașinii este acoperit cu 33 de solzi mobili pe care Mercedes îi numește „clape bionice” și susține că funcția lor este să comunice cu șoferul.

„Clapele comunică cu șoferul despre lumea exterioară. Mișcările clapelor sunt naturale și comunică prin gesturi subtile. Mercedes a reușit un pas imens în a ilustra ce rezervă viitorul în lumea mașinilor, iar dacă am putea face un singur comentariu cu privire la această inginerie fabuloasă este că portbagajul putea să fie o idee mai mare 🙂