Sabrina Ionescu lansează primul model de încălțăminte în colaborare cu Nike

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 27-07-2023

în: Fashion

Sabrina Ionescu

Sabrina Ionescu, baschetbalista din România care se bucură de o ascensiune fulminantă în WNBA, liga de baschet americană feminină, va lansa primul model de încălțăminte care îi poartă semnătura, iar Nike a dezvăluit modelul Sabrina 1 în onoarea ei.

Jucătoarea echipei New York Liberty își consolidează pretențiile în timp ce adidașii își fac debutul în varianta de culoare „Ionic”. Făcând aluzie la rapiditatea și agilitatea deosebită a sportivei, modelul Sabrina 1 dispune de amortizare React pe toată lungimea și de unitatea Zoom Air încorporată în partea din față a pantofului. Partea mediană a tălpii vine echipată cu un sistem de benzi și cabluri de blocare care mențin piciorul sigur și stabil.

Sabrina Ionescu

Designul adidașilor este plin de referințe subtile, deoarece baza din plasă gri moale este acoperită cu broderii ornamentate în apropierea antepiciorului și a epoleților, puncte de referință ale moștenirii Sabrinei Ionescu, precum și la arta și arhitectura tradițională românească.

Un „i” punctat se regăsește pe călcâie, făcând aluzie la numele de familie al baschetbalistei, în timp ce mult prea cunoscutul Swoosh este ușor înclinat, exprimând vizual obstacolele și barierele pe care Sabrina Ionescu le-a depășit. Citatele ascunse „Anyone, Anywhere” (Oricine, oriunde) de pe talpa mediană simbolizează spiritul ei îndrăzneț, insuflând purtătorului încrederea și reziliența ei. Semnătura lui Ionescu poate fi găsită încorporată în limbă, în timp ce o talpă exterioară de culoare liliachie și vernil completează pantoful.

Sabrina Ionescu

Pe lângă pantofii de sport este prezentată și o colecție curatorială de îmbrăcăminte, cu hanorace cu glugă, tricouri, pantaloni scurți și șosete confortabile. Nike Sabrina 1, care va fi lansat pe 3 august, are un preț de 125 de dolari SUA și este disponibil prin intermediul Nike și al unor retaileri selectați.