Cea mai scumpă sticlă de șampanie din lume a fost vândută cu 2,5 milioane de dolari

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 25-07-2022

în: News

În timp ce lumea se îndreaptă spre bursă și cripto, o pereche de investitori au decis să facă lucrurile diferit! Vorbim despre antreprenorii și frații Giovanni și Piero Buono care au cumpărat recent o sticlă de șampanie cu NFT pentru 2,5 milioane de dolari.

Sticla de șampanie este considerată cel mai scump vin din istorie și a fost scoasă la licitație într-o vânzare privată. Aceasta a fost apreciată foarte mult nu doar pentru conținutul din interior, ci și în ansamblu.Decantorul este imprimat cu cinci NFT (inclusiv imagini cu personaje din desene animate, o maimuță, un liliac și un vampir – dintre care unul provine de la casele Bored Ape Yacht Club) care au fost transferate pe numele proprietarilor la cumpărare.

Pe lângă NFT, sticla este împodobită de către antreprenorul britanic Shammi Shinh cu cristale Swarovski și cosin. „Această sticlă prezintă artă din colecțiile NFT care au vânzări de peste un miliard de dolari. Am vrut să creez ceva atemporal pentru investitorul modern, nimic mai puțin decât o capodopera. Pentru a primi sticla fizică de șampanie, cumpărătorul va trebui să ardă NFT. Șampania în sine este o operă de artă și o calitate de neegalat”, a declarat acesta.

În ceea ce privește vinul în sine, acesta este făcut din struguri Premier Cru și este un amestec de Pinot Noir, Meunier și Chardonnay, cultivat la moșia Allouchery-Deguerne din regiunea Champagne din Franța. Și, deși s-ar presupune că frații Buono l-au deschis deja, ei sunt departe de a face acest lucru.

„Nu plănuiesc să-l beau, cred că va fi o investiție bună. Sunt foarte multe frământări în lumea investițiilor, lucrurile se schimbă geopolitic foarte repede. Oamenii bogați vor căuta locuri în care să-și păstreze averea pentru o perioadă – și asta ar putea fi o șampanie cu un NFT atașat”, a spus Giovanni Buono.