Lamborghini a produs un supercar open-top cu 759 de cai-putere

Scris de Luxury
Publicat la data de: 01-03-2021

în: News
Lamborghini SC20

Producătorul italian Lamborghini a conceput un bolid unicat fără plafon sau parbriz, dar care poate circula pe drumurile publice. Dezvoltat de divizia de curse Squadra Corse, modelul bespoke SC20 a fost creat pentru un cumpărător al cărui nume nu a fost făcut public.

SC20 primește elemente de stil de la diferite modele Lamborghini pe care le-am admirat de-a lungul anilor, inclusiv Diablo VT Roadster, Aventador J, Veneno Roadster și mașina de curse Huracán GT3 Evo.
Caroseria este acoperită cu o vopsea albă cu accente de albastru electric atât la exterior, cât și la interior, după cum a specificat cumpărătorul. Elementele de design proeminente la exterior includ un separator frontal gigant, aripioare laterale unghiulare, oglinzi retrovizoare personalizate cu un design aerodinamic și o aripă unică la trei setări de unghi: sarcină mică, medie și mare. Lamborghini spune că și caroseria a fost lustruită manual pentru a maximiza fluxul de aer.

Directorul tehnic al mărcii, Maurizio Reggiani, a declarat: „SC20 este o combinație de inginerie sofisticată, măiestrie italiană, sportivitate și design avansat. Este, de asemenea, un exemplu de aplicare a motorului nostru V12 și a fibrei de carbon pe un vehicul radical deschis, care poartă în mod evident ADN-ul Lamborghini”.

Interiorul super-mașinii este învăluit în piele și se pot observa o mulțime de elemente din fibră de carbon și orificii de aerisire imprimate 3D, pe care directorul de design al Lamborghini, Mitja Borkert, le descrie ca pe „ceva desprins din Star Wars”. Sub capotă se află motorul V12 de 6,5 litri, aspirat natural și creat de Lamborghini, care produce 759 de cai-putere.