Restaurantul Iris din Norvegia vă poartă într-o expediție culinară de fine-dining

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 10-08-2023

în: News

Restaurantul Iris

În interiorul excentricei structuri cu patru etaje construite sub forma unui ochi de pește, numită Salmon Eye, din Hardangerfjord, Norvegia, se află o bijuterie gastronomică. Pe lista de dorințe a oricărui gurmand se află Restaurantul Iris. Acesta este destinația unei noi forme de implicare și răsfăț numită Expedition Dining-journey, unde se savurează preparate delicioase pregătite de bucătarul danez Anika Madsen.

Pe parcursul unei seri de „expediție culinară”, oaspeții sunt serviți cu un meniu de degustare cu nu mai puțin de 18 feluri de mâncare. Experiența urmărește să prezinte ingrediente inovatoare, recent descoperite din ocean, subliniind în același timp importanța sustenabilității – masa începe aparent cu un scurt film despre problema risipei alimentare.

Restaurantul Iris

Meniul de la Restaurantul Iris se citește ca o poveste. Acesta abordează amenințările la adresa sistemului alimentar global, dar oferă consolare cu idei inovatoare. Meniul stabilit se scufundă adânc în ocean și în munți pentru ingrediente. Printre creațiile culinare unice se numără un fel de mâncare de somon pane care pare că a fost livrat de pe fundul oceanului și un produs numit „Change of Heart”, care conține tartar de inimă de ren, praz la grătar și capere murate. Nu este o surpriză faptul că Restaurantul Iris este sold out pentru 2023, având în vedere că acesta are doar 24 de locuri în fiecare seară, iar prețul unei degustări este de 300 de dolari de persoană.

Restaurantul Iris

Însă, nu doar mâncarea face din acest restaurant o experiență unică. Situat în Hardangerfjord, în apropiere de Rosendal, în vestul Norvegiei, Iris oferă priveliști incredibile asupra fiordului, munților și ghețarilor din jur. Așadar, dacă vă planificați o călătorie spre Norvegia, puteți să vă încercați norocul rezervând o masă.