Liviu Teodorescu este artistul care respiră prin muzică și, cu siguranță, cea mai bună voce masculină din România. Am stat de vorbă cu acesta despre inspirație, pasiune și echilibru în tot ceea ce face.
Definește-ne ce înseamnă muzica pentru tine, ca stil de viață, în câteva cuvinte.
Muzica e un mod de a gândi viața, fiecare moment. E un stil de viață aparent haotic, pentru că nu se desfășoară după norme, nu există un program fix. Dar în haosul ăsta e de fapt o ordine, dată de trăitul în prezent și de logica sentimentelor.
Care crezi că a fost punctul culminant al carierei tale?
Cred că mă aflu pe drumul spre punctul culminant. Iar ce trăiesc în prezent e punctul culminant de până acum, cu siguranță. În viitor, sper să am numai perioade despre care să spun că sunt momentele culminante ale carierei mele.
Cu un program atât de încărcat, mai ai timp să te ocupi și de bunăstarea trupului și a minții tale? Cum reușești să menții un echilibru?
Muzica – la fel ca orice artă – are marea calitate de a nu te îndepărta de bunăstarea minții și a sufletului. Nu cred că poți face muzică de succes dacă nu ești în echilibru cu tine însuți. Și, dacă nu ești, muzica reglează asta, cu siguranță. E un mediu în care poți refula în cel mai frumos mod. În ceea ce privește sănătatea fizică, dansul nu are cum să nu aibă grijă de asta.
Dacă viața ar fi o pistă, cât ai fi dispus să alergi ca să îți atingi visul?
Oricât. Pentru că doar asta știu să fac, pentru asta m-am antrenat și mă antrenez zilnic. Sunt dispus să alerg oricât, să fac orice efort. Am învățat să gândesc că merit, să am încredere în mine. Nu am gândit așa dintotdeauna.
Cum decurge procesul de creație? Te inspiră succesul sau poveștile de viață ale altor personalități?
Da, mă inspiră mult. Am citit mult despre Michael Jackson și, pentru mine, el e exemplul că autenticitatea nu poate da greș. Poate te strădui mai mult, muncești mai mult, dar sigur reușești fiind autentic. Cred că o carieră bazată pe sinceritate e o carieră de cursă lungă.
Dacă ar fi să stai la o cafea cu Muzica, ce ai avea să îi reproșezi? Dar cu artistul Liviu Teodorescu?
Muzicii nu aș avea ce să îi reproșez. Este minunată. Când o faci, e mai greu până o înțelegi. Și am conștiința faptului că nu o voi înțelege niciodată pe deplin, voi avea permanent ceva de descoperit. Artistului Liviu Teodorescu i-aș spune să fie mai răbdător, mai calm și să aibă încredere că toate se întâmplă la timpul lor și toate merg spre bine, ca până acum.
Care este povestea din spatele celui mai recent single al tău, „Obsesie”?
Am compus refrenul după ce am ieșit din duș, în halat de baie. Post-refrenul l-am făcut „din greșeală” în studio, la LiTE Music, în timp ce lucram la altă piesă, iar la strofe am scris vreo patru variante până mi-au ieșit așa. Am produs piesa cu Șerban Cazan, la HaHaHa Production. Clipul l-am filmat a doua zi, după finala „Uite cine dansează” și după un after-party lung, cu Criss Blaziny, iar scenariul e semnat de Blaziny și de Vlad Pârvulescu. În clip apare superba Cristina ICH – am fost extraordinar de fericit când a acceptat. Un alt personaj în clip e contorsionista Andreea Tucaliuc, care ne-a lăsat cu gura căscată pe set, făcând mișcările pe care le vedeți și în videoclip.
Ai propriul tău studio de producție muzicală, LiTE Music. Cum reușești să îmbini partea de creație cu partea de business?
Acum e momentul să mă concentrez pe proiectul meu, mai mult decât am făcut-o vreodată. Se întâmplă lucruri la care altădată doar visam și e nevoie de muncă susținută. Business-ul este o latură pe care o dezvolt, la care lucrez, și un domeniu despre care am învățat multe, în ultima vreme. Mai am de învățat o grămadă. Business-ul se îmbină perfect cu creația, atâta timp cât nu devii subiectiv și cât ai în jur oamenii care să te sfătuiască corect.
Dacă am trăi într-o lume în care banii nu ar conta, ce ai face cu timpul tău?
Fix ce fac și acum. Și nu exagerez absolut deloc. Eu gândesc așa: fac muzică în studio, ca să ajung la radio și la TV, ca să merg la concerte. Încă văd viața ca un adolescent care visează. Iar acum, visele încep să devină realitate, mai mult ca oricând.
Ce reprezintă luxul, în viziunea ta?
Luxul, pentru mine, e momentul în care mergi la supermarket și îți poți cumpăra ce vrei, fără să te uiți la cât costă. Sau în magazinul de haine. Când poți dărui și poți face orice te face fericit, fără ca banii să fie un impediment. Nu am o mașină scumpă, deși mi-aș permite, în momentul acesta. Visez la o casă mare lângă pădure, cu piscină, dar nu pot numi asta lux decât dacă, alături de mine, am familia.