Dr. Adina Negoiță: „Iubesc ceea ce fac și fac ceea ce iubesc”

Scris de Luxury
Publicat la data de: 07-10-2021

în: The Famous

Dr. Adina Negoiță trăiește zi de zi în slujba sănătății și frumuseții. Este owner-ul clinicii ce-i poartă numele – Clinica Dr. Negoiță –, un loc care oferă soluții competente pentru diagnostic și tratament, atât prin intermediul echipei pluridisciplinare de specialiști de top, cât și al tehnologiei de ultimă generație cu care este dotat. Despre cum echilibrează munca din clinică cu viața de familie (este soție și mamă a doi copii, două fetițe minunate), despre realizările și visurile ei ne vorbește cu grația și bucuria femeii împlinite, care face doar ceea ce iubește cu adevărat. 

Dr. Adina Negoiță
Costum Dolce & Gabbana

Cine este dr. Adina Negoiță, care sunt atuurile ce atrag încrederea pacienților?
Dr. Adina Negoiță este un medic responsabil, dedicat și motivat să trateze cu cea mai mare seriozitate pacienții, dar și un medic cald și empatic. O vorbă caldă poate conta enorm pentru ei și poate aduce un supliment de liniște atunci când este nevoie. Oamenii au nevoie de mai mult decât de o medicină rece. Orice medic ar trebui, fără doar și poate, să se pună în locul pacientului, să înțeleagă că omul acela nu e doar o sumă de diagnostice, ci un cumul de trăiri, de povești, de suferințe. 

Ce reprezintă pacientul pentru dumneavoastră și care este dezideratul dumneavoastră ca medic?
Pentru mine, pacientul reprezintă centrul preocupărilor în activitatea profesională și, totodată, o sursă care mă încarcă de energie pozitivă. Fiecare caz este special, este unic. La finalul zilei, știi că ai schimbat în bine viața pacientului, iar acesta este un motiv de bucurie pentru mine. Dezideratul meu este oferirea celor mai bune servicii medicale posibile. 

Ce v-a împins pe drumul medicinei și cum v-ați ales specializarea?
Încă din perioada adolescenței visam cu ochii deschiși să aduc zâmbete pe chipurile oamenilor aflați în suferință, să-i ajut să-și recapete sănătatea și totodată să se simtă bine în pielea lor, conștientă de faptul că un trup sănătos și frumos te poate ajuta să privești cu încredere orice provocare a vieții. Am urmat din pasiune Facultatea de Medicină și nu am ratat nicio ocazie de a-mi îmbogăți cunoștințele profesionale, participând la numeroase cursuri și conferințe naționale și internaționale. Sunt medic de familie, cu competență în Ultrasonografie Generală, și CEO & fondator al clinicii pe care o conduc. Sunt specializări pe care le exercit cu drag și dorință de perfecționare. Le-am ales din dorința de a ajuta oamenii, dar și de a dezvolta cât mai bine sistemul de sănătate privat. Atestatul în Managementul Serviciilor de Sănătate mi-a permis dobândirea de cunoștințe și abilități în domeniul managementului sanitar, astfel încât să pot lua cele mai bune decizii pentru clinica mea și totodată să fie posibil să îmi aduc contribuția la crearea unui sistem de sănătate superior, bazat pe servicii medicale de cea mai bună calitate. M-am implicat continuu în dezvoltarea clinici mele: de la concept și crearea unui sistem al afacerii cu o cultură a organizației cu viziune, misiuni și valori, stabilirea unui ansamblu agil de strategii și tactici, la preocuparea pentru cercetare, inovare, asumare de riscuri și management eficient. A avea cunoștințele necesare pentru a crește o afacere este un mare avantaj – poți face față unei concurențe acerbe, unei economii nesigure și unei piețe care este de multe ori în continuă mișcare și imprevizibilă.

De ce ați ales să aveți clinica dumneavoastră și nu ați rămas să lucrați într-un spital de stat?
Mi-am dorit să am posibilitatea de a mă implica mai mult, de a asigura tehnologie de ultimă generație și, în acest fel, acces la servicii de cea mai bună calitate pentru pacienții mei. Aparatura medicală este extrem de scumpă – mă refer aici atât la achiziție, cât și la mentenanță. Am înțeles faptul că statul nu poate investi în aparatură de ultimă generație. Mi-am dorit foarte mult să le pot oferi pacienților acces la cele mai noi tehnici ce au revoluționat diagnosticul și tratamentul și care, implicit, au dat o altă șansă vieții. 

Ce are special Clinica Dr. Negoiță?
Obiectivele noastre, asumate cu seriozitate și profesionalism, sunt de a situa pacientul în centrul preocupărilor noastre și de a oferi cele mai bune soluții la prețuri competitive, fie că ne ocupăm de aspecte medicale sau estetice. Am adunat în jurul meu un grup de profesioniști care au o pregătire temeinică, o experiență bogată în domeniul medical și estetic și, nu în ultimul rând, dăruirea și răbdarea de a-și pune atuurile în slujba pacienților. Clinica Dr. Negoiță este o clinică ultramodernă, „all in one”, dotată cu echipamente și tehnologie medicală de ultimă generație, capabile să pună în operă cu succes proceduri realizate la cele mai exclusiviste clinici din lume, prin intermediul echipei noastre de specialiști în domeniul medical și estetic. 

Dr. Adina Negoiță
Rochie Dolce & Gabbana

Ce presupune/implică furnizarea celor mai bune soluții medicale pentru pacienți?
La Clinica Dr. Negoiță identificăm cele mai bune soluții pentru un spectru larg de situații medicale ce pornesc de la prevenție, până la diagnostic. Toate acestea sunt acoperite de un sistem perfecționat de management al pacientului care, inclusiv prin servicii adiacente, eficientizează traseul medical și elimină cu succes complicațiile. Totodată, ne încredem în tehnologia și profesionalismul puse în practică în activitatea noastră. Ne vine în ajutor, categoric, tehnologia de ultimă generație. 

În ce măsură vă susține Ionuț Negoiță, soțul dumneavoastră? Este și el implicat în business-ul dumneavoastră?
Soțul meu m-a susținut și mă susține mereu. Totodată, este o sursă continuă de inspirație pentru mine și mă ajută să mă autodepășesc. Am învățat foarte multe lucruri de la el și încerc în permanență să-mi însușesc cât mai multe informații și cunoștințe, fiind un om foarte capabil, ancorat în lumea afacerilor, cu experiență bogată în domeniu. Am reţinut că responsabilul final pentru bunul mers al companiei eşti doar tu și că, fără organizare şi control, lucrurile pot derapa destul de repede. De asemenea, am învăţat să mă înconjor de oameni foarte buni în ceea ce fac, pentru că numai o echipă puternică poate să performeze într-o piaţă din ce în ce mai competitivă.

Când iau decizii foarte importante, mă consult cu el. Procesul decizional este unul relativ simplu şi rapid în acest fel. Sistemul de valori şi principiile după care ne ghidăm în gestionarea afacerilor includ: muncă şi respect, calitate şi corectitudine. Preocuparea pentru asigurarea unei calităţi superioare reprezintă baza activităţii noastre zilnice.

Conceptul Health Tech prin High Tech este prioritar pentru dumneavoastră. Care sunt cele mai avansate tehnologii medicale în care aţi investit şi cum țineți pasul cu noutățile care apar constant în domeniul health/beauty?
Am investit în aparatură de ultimă generație pentru fiecare ramură de care se ocupă clinica mea. Încerc să mă perfecționez continuu, cercetând cele mai inovatoare tehnici şi tehnologii, atât medicale, cât şi estetice. Drumul pe care l-am ales îmi oferă privilegiul de a îmbina interesul pentru știință cu dorința arzătoare de a ajuta oamenii să fie mai sănătoși, dar şi mai frumoși. Îmi place foarte mult ceea ce fac, mă stimulează să devin din ce în ce mai bună, din responsabilitate pentru pacienții clinicii, din respect față de mine şi din dragoste pentru medicină.

Cum sună viitorul pentru Clinica Dr. Negoiță, există vreun plan de dezvoltare?
Viitorul sună promițător. Rețeaua de clinici Dr. Negoiță se va extinde și va cunoaște un amplu proces de dezvoltare. Chiar suntem în lucru cu deschiderea unei noi clinici în București și vom finaliza în scurt timp. 

Să încercăm un exercițiu de imaginație… Ce ați face dacă s-ar inventa „elixirul tinereții fără bătrânețe”?
Cu siguranță aș încerca să găsesc o modalitate pentru a-l putea face disponibil pe scară largă tuturor celor care și l-ar dori. 

Dr. Adina Negoiță
Bluză M.Marquise

E clar că în plan profesional sunteți pe drumul corect. Cum sunteți pe plan personal, v-ați împlinit visurile, sunteți o femeie fericită?
Da, sunt fericită. Mă consider un om norocos pentru că am o familie minunată, în care există armonie deplină. Familia mea este una extrem de unită, de fericită, de relaxată. Suntem calzi unii cu ceilalți, iar eu și soțul meu încercăm să fim cei mai buni părinți cu putință pentru fiicele noastre, Sara și Lara. 

Ce anume din viața dumneavoastră vă solicită cel mai mult atenția și energia?
Fiicele mele, dar și clinica, care este o adevărată provocare, ce mă invită să mă autodepășesc în fiecare zi. 

Cum decurge o zi obișnuită din viața dumneavoastră? Cum gestionați responsabilitățile pe care le aveți atât ca medic și antreprenor, cât și ca soție și mămică?
Mă trezesc devreme, iau micul dejun alături de familie, îmi pregătesc fetițele pentru grădiniță și școală și mă îndrept către clinică. Când mă întorc acasă, îmi petrec timpul alături de familie. Amintirile alături de cei dragi sunt cea mai de preț moștenire pe care o vom lăsa în urmă. Tot ele sunt cele care ne vor spune dacă am trăit cu adevărat sau nu. N-aș vrea să trec prin viață fără să mă bucur din plin de acest lucru. Fără să mă bucur de familie. Sunt o persoană organizată, am un program bine pus la punct. Datorită acestui aspect, reușesc să îmi aloc foarte bine timpul, să îmbin cu succes cariera și afacerea cu familia. Mai mult decât atât, iubesc ceea ce fac și fac ceea ce iubesc.

Ritualul de frumusețe la care nu renunțați niciodată…
Ritualul demachierii, curățării și al hidratării feței. Demachierea este necesară chiar și atunci când nu există machiaj pe față. Pe durata zilei, pielea este supusă multor agresiuni (poluare, soare, frig etc.). Prin urmare, este esențial să fie curățată în profunzime, dar și hidratată pentru a o menține suplă și catifelată. 

Apropo de frumusețe, există sau nu o interdependență între sănătate și frumusețe?
Da, sănătatea se reflectă pe chip. Medicina chinezească susține că fața este o adevărată hartă a stării de sănătate a omului. Privind-o cu atenție, putem descoperi afecțiunile de care suferă organismul. La fel, și știința medicală investighează trăsăturile particulare ale chipului, deoarece acestea oferă informații valoroase pentru stabilirea diagnosticului. 

Ce reprezintă luxul pentru dr. Adina Negoiță?
Pentru mine, luxul înseamnă sănătate. Nu este nimic mai important decât sănătatea. Faptul că eu și cei dragi suntem sănătoși și, totodată, faptul că încerc să le readuc sănătatea oamenilor prin profesia și afacerea mea reprezintă cea mai mare bucurie pentru mine, luxul suprem.

Foto: Marius Bărăgan
Styling: Rosalie Toma-Kanda
Make-up artist: Ana-Maria Barbu
Hairstylist: Nicoleta Micu