Louis Vuitton X Nike Air Force 1 by Virgil Abloh se lansează în curând

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 19-05-2022

în: Fashion

Louis Vuitton se pregătește pentru o lansare de proporții. Luna viitoare, casa franceză va lansa colecția Nike Air Force 1 realizată de Virgil Abloh. Unul dintre cele mai recunoscute modele Nike, AF1 a devenit o piatră de temelie culturală de durată. Relevanța sa continuă în modă, muzică și artă și se pretează perfect unui remix proiectat de Abloh, care va fi lansat în mai multe etape.

Louis Vuitton

La început, toate cele 47 de modele ale lui Abloh AF1 vor fi piesa centrală a unei expoziții, care va fi deschisă între 20 și 31 mai, la Greenpoint Terminal Warehouse din New York. Prezentând o recreare a studioului și atelierului designerului, spectacolul aduce un omagiu moștenirii regretatului Abloh, în timp ce educă spectatorii cu privire la savoir-faire din spatele fiecărui AF1 realizat manual.

Louis Vuitton

Pentru a maximiza impactul expoziției, Louis Vuitton va construi și instalații pop-up în tot orașul, în special la Domino Park, Grand Central, South Street Seaport, Astor Place, Columbus Circle, Flatiron Plaza și Gansevoort Plaza. După această expoziție, începând din iunie, precomenzile pentru AF1 vor deschide selecția clienților Louis Vuitton. Ulterior, nouă ediții ale pantofilor vor fi lansate în magazin pentru public.

Louis Vuitton

 

Dezvăluiți pentru prima dată la show-ul de masculin de primăvară/vară 2022 de la Louis Vuitton, adidașii sunt emblematici pentru îmbinarea lui Abloh între „înalt” și „jos”. Imprimați cu monograma Louis Vuitton, îmbrăcați în piele Damier cu carouri și împodobiți cu „AIR” pe talpa intermediară, modelele reiterate fac referire la coperta albumului  It Takes Two a lui DJ E-Z Rock, unde a fost imortalizată o pereche de Air Force 1 proiectate de Dapper Dan, personalizate cu Swooshes cu monogramă LV.

 

Dacă sperați să dețineți o parte din istoria modei, modelele LV x Nike AF1vor fi disponibile la prețuri cuprinse între 2.000 și 2.500 EUR. Chiar dacă nu sunteți pasionați de modă, lansarea va avea un ecou în toată industria, precum și New York City, probabil locul de naștere al îmbrăcămintei stradale.

Indiferent dacă vizitați expoziția Louis Vuitton, treceți pe lângă unul dintre magazinele pop-up sau inevitabil vedeți o pereche de Air Force 1, amintiți-vă: „VIRGIL WAS HERE”.

Galerie Foto

Energy Expo 10-13 octombrie