Expoziția Coco Chanel mult așteptată va avea loc la Londra

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 01-09-2023

în: Fashion

Coco Chanel

La sfârșitul anului 2023, Muzeul V&A din Londra va găzdui prima expoziție Chanel din Marea Britanie dedicată operei pionieratului designerului francez Gabrielle „Coco” Chanel. Expoziția va prezenta evoluția stilului de design emblematic al lui Coco Chanel, înființarea Casei Chanel, primul magazin de modă Chanel din Paris și ultimul ei spectacol din 1971, dar va cuprinde și peste 200 de look-uri reunite pentru prima dată.

Intitulată oficial „Gabrielle Chanel. Fashion Manifesto”, expoziția se bazează pe vitrina organizată de Palais Galliera, Muzeul Modei al orașului Paris, dar a fost reimaginată de V&A. Vernisajul se va inaugura pe 16 septembrie 2023, și se va desfășura până pe 25 februarie 2024, iar biletele sunt deja disponibile pe site-ul muzeului V&A.

Pe lângă îmbrăcăminte, expoziția va cuprinde și accesorii, parfumuri și bijuterii. De asemenea, expoziția se va scufunda în profunzimea abordării lui Chanel în ceea ce privește designul vestimentar, o abordare care a deschis calea pentru o nouă definiție a eleganței și care continuă să influențeze lumea modei și în prezent.

„Suntem încântați de parteneriatul cu Chanel și Palais Galliera pentru organizarea acestei expoziții, care ne oferă ocazia de a explora originile și elementele acestui stil longeviv și de a expune piese vestimentare Chanel istorice puțin cunoscute din colecția V&A.”