Stella McCartney a prezentat prima geantă din piele de ciuperci din lume

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 26-05-2022

în: Fashion

Stella McCartney

Odată cu evoluția lumii și acceptând forme durabile, și definiția luxului a suferit o schimbare. Există o nevoie neîncetată de a face trecerea către materiale ecologice, iar o odă potrivită pentru aceasta este introducerea pielii de ciuperci. Deși s-a auzit despre înlocuitorul de lux, nu l-am văzut pus în practică până acum. Stella McCartney a introdus prima geantă din lume realizată din miceliu sau, așa cum o știm noi – piele de ciuperci.

Stella McCartney

 

Dezvăluită în asociere cu Bolt Threads, geanta Frayme Mylo, așa cum se numește, va fi lansată într-o ediție limitată de 100 de bucăți. Fiecare dintre acestea va fi numerotată individual și va purta o curea de lanț din aluminiu reciclabil supradimensionat care rulează în jurul genții, împreună cu un medalion din zamac. Geanta vegană este realizată manual de artizani italieni și a fost dezvăluită anterior pe podium în timpul Săptămânii Modei de la Paris din octombrie 2021.

Stella McCartney

Comentând despre aceasta, Dan Widmaier, fondator și CEO al Bolt Threads, a declarat: „A fost o onoare să fiu partener și să lucrez îndeaproape cu Stella McCartney și echipa ei, în timp ce deschid noi drumuri în moda de lux cu Mylo. Aducerea pe piață a primei genți de lux fabricată din miceliu este o piatră de hotar masivă pentru consumatorii conștiincioși, industria biomaterialelor și viitorul modei de lux.”

Geanta „Frayme Mylo” Stella McCartney x Bolt Threads va fi disponibilă pe site-ul oficial al brandului începând cu 1 iulie 2022.