Top 5 insule de vizitat în Bahamas

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 02-04-2020

în: Travel

bahamas

Când spui Bahamas, spui cocktail pe plajă, recifuri de corali, vegetație luxuriantă, păduri de pin sau zone calcaroase, plaje perlate, ape limpezi de culoarea smaraldului și locații luxoase, pe care le veți găsi pe toate insulele arhipelagului, deși fiecare are personalitatea sa. Pe lângă activitățile din timpul zilei, cum ar fi relaxarea la soare sau la terase, shopping, sporturi nautice sau explorarea insulelor, viața de noapte este la fel de ofertantă, Bahamas având o gamă vastă de cluburi de noapte, cazinouri și localuri extravagante. Împrăștiate pe o suprafață de aproximativ 4.000 de kilometri pătrați, cele 700 de insule oferă fiecare o altă perspectivă și alte experiențe, așa încât aici nu vă veți plictisi niciodată, activitățile fiind pentru toate gusturile.

The Abacos reprezintă un lanț de insule în partea de nord a Bahamasului, ce se întinde pe o suprafață de 120 de mile, cuprinzând Great Abaco Island și Little Abaco Island, care servesc drept parte continentală, dar și un șir de insule-barieră, care le separă de Atlantic. The Abacos reprezintă o opțiune ideală pentru familii, având plaje cu nisip alb și roz, precum și patru parcuri naționale cu faună și floră exotice. O atracție inedită pe care n-o puteți rata, dacă ajungeți aici, sunt faimoșii porci înotători, alături de care puteți înota sau pe care-i puteți admira bălăcindu-se în apele azurii. Pozele făcute cu aceștia sunt laitmotivul insulei. Pescuitul în Abaco este, de asemenea, o activitate populară, în special în locuri precum Walker’s Cay, Marsh Harbour, Treasure Cay și Green Turtle Cay, unde pescarii vin să participe la turneele de vară. Pescuitul la mare adâncime este ușor accesibil, la doar o scurtă plimbare cu barca.   

Cat Island este una dintre cele mai puțin frecventate insule, dar una dintre cele mai frumoase. Scuba diving-ul este una dintre activitățile de top aici, insula păstrându-și naturalețea, datorită faptului că nu este foarte vizitată. Perfectă, deci, pentru cei care vor liniște și relaxare, departe de civilizație. Este, cu certitudine, una dintre cele mai încântătoare şi mai luxuriante insule din Bahamas. De pe falezele ei înalte, ai o privelişte fantastică asupra coastelor împădurite ale muntelui Alvernia. Acesta este cel mai înalt punct de pe insulă, dar şi din Bahamas. Nu se știe exact originea denumirii acestei insule și, deși ne duce cu gândul la pisici, se pare că nu are legătură cu seducătoarele feline, ci cu Arthur Catt, celebrul căpitan britanic. Alții spun însă că numele insulei ar proveni de la haitele de pisici sălbatice pe care englezii le-au găsit aici în secolul al XVII-lea.

Andros este cea mai mare dintre insulele din Bahamas, dar și cea mai puțin populată, oferind potențialilor cumpărători șansa de a deține aici propria bucățică de paradis tropical. În Andros, arta meșteșugurilor este în floare, localnicii atrăgându-i pe turiști inclusiv cu ateliere de creat coșuri de paie. În același timp, insula găzduiește cel mai vechi magazin cu echipamente de scufundări din lume, al doilea cel mai mare recif de corali din emisfera occidentală și este împânzită cu zone vaste pentru pescuit, fiind supranumită „capitala pescuitului”.

Eleuthera este insula cea mai bogată din punct de vedere istoric. Primii coloniști englezi, care au ajuns aici în anul 1648, și-au lăsat amprenta asupra arhitecturii și a modului de viață din această regiune. Insula abundă în stațiuni de lux, recifuri masive de corali care oferă peisaje uluitoare și plaje întinse, superbe, cu nisip roz și, adesea, pustii. Eleuthera se numără printre cele mai spectaculoase insule din lume, datorită apelor azurii ale Mării Caraibilor care contrastează cu albastrul închis al Oceanului Atlantic. Podul Glass Window constituie, practic, granița dintre acestea două, o atracție foarte populară în Eleuthera, grație priveliștii panoramice fabuloase.   

Harbour Island este, probabil, cea mai romantică insulă din arhipelag, peisajele îndemnând la plimbări lungi sub clar de lună, cine romantice pe malul mării sau chiar răsfăț la Spa, în cuplu. Harbour Island reprezintă, de fapt, un lanț de insule cu nisip fin și roz. Această nuanță inedită este dată de cochiliile roșii ale microorganismelor numite Foraminifera, ce sunt aduse de valuri la țărm. Insula are un efect hipnotizant, un aer boem și este locul unde puteți profita de momente deosebite alături de persoana iubită. Tot aici vă întâmpină o varietate de magazine, care oferă de la bijuterii handmade și obiecte artizanale, până la suveniruri pline de culoare și muzică locală. Iar dacă doriți să vă delectați cu preparate tradiționale, restaurantul Sip Sip vă așteaptă cu creveți la grătar cu curry și prăjituri cu cocos absolut delicioase.  

Energy Expo 10-13 octombrie