Top 100 miliardari, pierderi de 408 miliarde de dolari din cauza coronavirus

Scris de Luxury
Publicat la data de: 07-04-2020

în: Vip

Miliardari

În ultimele două luni în care pandemia de coronavirus s-a extins dramatic la nivel global, cei mai bogați 100 de oameni de pe planetă au înregistrat o scădere semnificată a averilor.

Cea mai mare pierdere a suferit-o Bernard Arnault, directorul executiv al Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH). Averea miliardarului s-a diminuat cu 30 de miliarde de dolari, potrivit Hurun Research Institute. Astfel, Arnault ar avea în prezent o avere evaluată la 77 de miliarde de dolari.

Topul 100 al miliardarilor realizat de Hurun relevă că 9% din persoanele prezente pe listă au înregistrat o creștere a averii, iar 5% au păstrat nivelul actual al averii. În rest, 86% din miliardari au suferit pierderi în ultimele două luni.

„În ultimele două luni s-a șters averea realizată în ultimii 2 ani și jumătate, iar averea celor din Top 100 s-a diminuat cu 12,6% sau 408 miliarde de dolari, echivalent cu o pierdere zilnică de 75 de milioane de dolari pentru fiecare miliardar din top”, a spus Rupert Hoogewerf, director și cercetător șef al Hurun Institute.

Pierderile pentru miliardarii din Top 10 a fost de 125 de miliarde de dolari.

Un alt miliardar din industria fashion a înregistrat pierderi masive. Fondatorul Inditex, gigantul care deține Zara, a pierdut 21% din avere. Astfel, Amancio Ortega ar avea în prezent o avere de 64 de miliarde de dolari, în scădere cu 17 miliarde de dolari.

Cel mai bogat afacerist din lume a rămas Jeff Bezos, fondatorul Amazon. El a pierdut doar 9 miliarde de dolari în ultimele două luni, însă a rămas cel mai bogat om cu o avere evaluată la 131 de miliarde de dolari.

În lume existau 2.816 miliardari, potrivit datelor publicate de Hurun la 31 ianuarie 2020, iar în ultimele două luni numărul lor s-a diminuat cu 20%.

Energy Expo 10-13 octombrie