Cel mai scump orez din lume – 109 US$/kg

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 06-12-2019

în: Vip

Orezul, vândut de Toyo Rice Corporation, este format din șase soiuri diferite de orez și a câștigat numeroase premii la un concurs internațional de evaluare a orezului, în 2015, unde a fost numit „cel mai bun orez al lumii”. Un kilogram din acest tip de orez costă 109 dolari pe kilogram, stabilind recordul pentru cel mai scump orez din lume. 

Kinmemai Premium este noul „caviar” al industriei de orez, nu doar aspectul strălucitor aducându-i această distincție, ci și gustul inconfundabil de care nu te vei sătura! Kinmemai Premium se face prin amestecarea mai multor soiuri de boabe de orez. Acestea sunt selectate dintre mărcile de cea mai bună calitate, cum ar fi Koshihikari din Niigata și Nikomaru din Kumamoto, care au fost alese din peste 6000 de tipuri de orez într-un concurs anual internațional de degustare a orezului în Japonia. Fiecare bob este examinat, până a ajunge la gătirea efectivă a orezului, dar nu înainte de a fi lăsat jumătate de an, pentru a îmbunătăți aroma și textura sa. De asemenea, orezul trece printr-un proces numit „Kinmemai”, în care boabele sunt „lustruite”, cu ajutorul unei tehnologii brevetate, de ultimă generație, doar stratul de ceară indigestibil fiind îndepărtat. Acest lucru permite orezului să-și păstreze un anumit strat care ține substanțele nutritive mai bine decât orezul clasic alb.

Produsul final conține vitaminele B1, B6, E, B3, acid folic, dar conține și de șase ori mai multe lipopolizaharide decât orezul tradițional. Astfel, efectele combinate ale consumării acestui tip de orez permit o îmbunătățire a sistemului imunitar și scăderea probabilității de cancer.