
The Macallan s-a întors cu încă o nouă lansare de whisky, ceea ce nu ar trebui să fie o surpriză pentru fanii acestei prolifice distilerii de scotch din Speyside, care pare să aibă întotdeauna o altă expresie care așteaptă în culise. Cea mai recentă este cea de-a patra versiune din seria Distil Your World, iar de această dată călătoria aromelor ar trebui să vă transporte în orașul Hong Kong.
Fiecare whisky din seria Distil Your World se concentrează pe o locație diferită, lansările anterioare vizând New York, Londra și Mexic. Seria este o colaborare între trei oameni a căror existență se bazează literalmente pe gusturile lor – producătorul principal de whisky Macallan Euan Kennedy și frații Roca, proprietarii localului El Celler de Can Roca din Spania, recompensat cu trei stele Michelin. Pentru această nouă lansare, trio-ul a călătorit în Hong Kong pentru a mânca, a bea și a asimila esența orașului, iar apoi a încercat să capteze cumva acest lucru sub forma unui whisky scotch single malt.
Băutura rezultată este o combinație de whisky maturat în butoaie de stejar european asezonate cu sherry și în butoaie de stejar american, îmbuteliat la 46,8% ABV fără declarație de vârstă. Notele oficiale de degustare descriu note de dulceață tropicală, ghimbir, condimente, stejar învechit, grapefruit și un pic de umami pe palat.
„În cadrul acestui whisky mi-am dorit să creez un contrast, în același mod în care Hong Kong este un oraș al contrastelor. Un whisky cu multe straturi, la care să te întorci din nou și din nou pentru a găsi mai multe povești de spus, complexitatea sa incredibilă transportându-te într-o călătorie a gustului și a memoriei.”, a declarat Euan Kennedy, producătorul principal de whisky Macallan.
Macallan Distil Your World Hong Kong este disponibil acum în număr limitat începând din această lună, cu doar 500 de sticle care vor ajunge în SUA pentru pre-vânzare către clienți privați la prețul recomandat de 4.750 de dolari. Va deveni disponibil pe scară mai largă în întreaga țară începând cu luna septembrie.