Loredana Benga – incursiune în lumea muzicii

Scris de Luxury
Publicat la data de: 27-08-2015

în: Lifestyle

De-a lungul istoriei, multe s-au schimbat, însă un lucru a rămas constant: iubirea oamenilor pentru artă. Loredana Benga este artista care ridică muzica la rang de artă și transformă fiecare apariție într-o poveste memorabilă.

DSC_0491 as Smart Object-1

Muzica, prima pasiune a artistei
De-a lungul carierei sale, Loredana Benga a abordat mai multe stiluri muzicale, însă mereu s-a întors la prima dragoste, și anume jazz-ul cu influențe pop, swing, R&B și soul. Pentru artistă, jazz-ul reprezintă un teritoriu vast, complex, pe care visează să îl descopere în toată profunzimea sa. În jazz, interpretul este creator; jazz-ul nu este pur și simplu muzică, ci este arta exprimării prin muzică. Armstrong spunea că „cea mai bună improvizație este ceea ce ai învățat acasă”, așa că Loredana se adaptează întotdeauna publicului, interpretând atât piese dance, cât și evergreen-uri celebre sau șlagăre românești cu o mare încărcătură emoțională. Toate proiectele muzicale ale artistei se desfășoară live, alături de trupa ei, punând accent pe fiecare mic detaliu pentru a transforma prestația într-un adevărat spectacol. De asemenea, Loredana Benga își ține fanii la curent cu activitatea sa prin intermediul conturilor de pe rețelele sociale, fie că este vorba de Facebook, unde poate fi găsită ca LorenaOfficial, sau canalul de YouTube, unde împărtășește cu publicul experiențele sale muzicale.

DSC_0429 as Smart Object-1

Actoria – cea care a transformat-o în omul de astăzi
Loredana Benga a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică în anul 2011, la clasa maeștrilor Rodica Mandache și Eusebiu Ștefănescu, doi oameni extraordinari care i-au modelat talentul. Artista le este recunoscătoare pentru că au ajutat-o să evolueze și să se autodepășească, prin diferite metode – mai frumoase sau mai „crude”, ce au influențat-o atât pe scenă, cât și în viața de zi cu zi. „Pentru un artist, să fii pe scenă înseamnă să trăieşti cu adevărat, în rest doar exiști, supravieţuieşti… Scena este locul unde te întâlneşti cu Dumnezeu”, mărturisește Loredana.

rsz_dsc_0403_as_smart_object-1

Inspirație, artă și lux
Fiind un suflet în continuă căutare a frumosului, artista este inspirată de toate lucrurile din jurul ei, dar în special de iubire… pentru lucruri deosebite, pentru munca susținută, locuri de vis și oameni pozitivi cu povești unice. „Arta este expresia frumosului, în pictură, în sculptură, în arhitectură, dar și în muzică”, susține Loredana. Mai mult decât atât, pentru unii dintre noi, arta este un lux, iar acest fapt poate fi confirmat de colecționarii de artă împătimiți, unele nume aflându-se în topurile celor mai bogați oameni de pe planetă. „Pentru mine, luxul e artă și cred că trebuie purtat și folosit cu eleganță și rafinament. Restul e opulență. Dacă arta este lux, luxul ca artă poate fi experimentat din când în când și de cei care nu sunt în topurile lumii”, consideră artista.

rsz_dsc_0572_as_smart_object-1

Pasiunea pentru călătorii
Loredana Benga este îndrăgostită de călătorii, descoperind în fiecare nouă destinație o excelentă sursă de inspirație. Printre locurile vizitate se numără Benin, Africa, Abu Dhabi, însă insula Rhodos din Grecia ocupă un loc special în sufletul artistei; este un tărâm magic ce i-a rămas întipărit în memorie pentru totdeauna. Printre destinațiile pe care dorește să le viziteze pe viitor se numără Antilele Olandeze, Cambodgia sau Aruba.

Foto: Aurel Serban
Styling: Ingrid Ispas
Vestimentatie: Marie Ollie, Lia Aram
Bijuterii: 8 Jewellery, www.eight8.ro
Make-up artist: Dagmar Oprea
Hairstyling: Alina Dobranici
Locatie: Palatul Noblesse

rsz_img_64112Foto: Costin Nicolae
Styling: Ingrid Ispas
Vestimentatie: Marie Ollie
Bijuterii: 8 Jewellery, www.eight8.ro
Make-up artist: Ana Medinschi
Locatie: Hotel Residence Domenii Plaza