Nike a dat în judecată brand-ul care a realizat „Satan Shoes” injectați cu sânge uman. Cum arată aceștia

Scris de Lavinia Floroiu
Publicat la data de: 01-04-2021

în: FashionNews

MSCHF a întâmpinat probleme din cauza unei perechi controversate de pantofi, denumită „Satan Shoes”, care conține o picătură de sânge uman real (donat de șase membri ai echipei de design) în tălpi.

Satan Shoes costă 1.018 dolari și are în componență mai multe elemente diabolice, cum ar fi o cruce inversată, o pentagramă și cuvintele „Luca 10:18”; sângele a fost amestecat cu cerneală roșie aprinsă înainte de a fi injectat în tălpile pantofilor. Marca nu are probleme pentru că a creat acest model atât de diferit, ci pentru că au fost fabricați folosind Nike Air Max 97s reinterpretat.

foto via @luxurylaunches.com

MSCHFSCHF a lansat luni 666 de perechi de pantofi în colaborare cu rapperul Lil Nas X și erau pe cale să sărbătorească, având în vedere că toate perechile de sneakerși s-au vândut în mai puțin de un minut până când au primit vestea că Nike a dat în judecată marca pentru pretenții de încălcare a mărcii comerciale. Gigantul încălțămintei sport și-a clarificat neimplicarea în colaborarea din 28 martie, declarând: „Nu avem o relație cu Little Nas X sau MSCHF. Nike nu a proiectat sau lansat acești pantofi și nu îi susținem. Pantofii Satan pot provoca confuzie și vor crea o asociere eronată între produsele MSCHF și Nike. „

https://twitter.com/saint/status/1375532655551389696

Nu este prima dată când MSCHF alege o pereche de pantofi Nike pentru a-și manifesta nebunia. MSCHF și Nike au creat împreună, în trecut, primii pantofi injectați cu apă sfântă, numiți „Jesus Shoes”. Perechea ingenioasă de adidași de 3000 de dolari vine injectată cu Holy Water și este chiar binecuvântată de un preot! Poate de data aceasta, au vrut doar să creeze o antiteză.

foto via @luxurylaunches.com

Sursă: Nike has sued the brand that made ‘Satan Shoes’ from human blood. (the $1,000 shoes were sold out in less than 60 seconds)