Dior deschide un magazin cu șase etaje în Geneva

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 08-04-2024

în: FashionNews

Dior

Dior a inaugurat cel mai modern magazin din Elveția, situat pe Rue du Rhône din Geneva, epicentrul modei și al luxului. Arhitectura spectaculoasă a flagship-ului este semnată de Christian de Portzamparc, primul arhitect francez care a primit prestigiosul premiu Pritzker.

Fațada magazinului prezintă curbe grațioase și aerodinamice, care seamănă cu elementele de design ale magazinului emblematic Dior din Seoul. Șase petale împletite, care se înalță spre cer, aduc un omagiu creațiilor couture ale domnului Dior. Prin intermediul pereților de sticlă, plasați între aceste petale, razele soarelui creează jocuri captivante de lumină și umbră, un dialog poetic între interior și exterior. Pe timp de noapte, iluminatul apare filtrat prin cochilii elegante de rășină, transformând clădirea într-un maiestuos felinar urban.

Dior

În interior, decorul ultra-contemporan dezvoltat de Dior canalizează, de asemenea, emblematicul 30 Montaigne, cu atmosfera sa rafinată, scăldată în nuanțe deschise. Un perete traversează toate etajele ca un subtil fir al Ariadnei, expunând pânze albe inconfundabile. Aceste expresii în volum, ca într-o schiță, sunt ca un punct de plecare al colecțiilor aduse la viață în colecțiile haute couture.

Totodată, decorul este o invitație la plimbare, marcată de numeroase lucrări de artă semnate de Pamela Rosenkranz, Ugo Rondinone, William Coggin, Martin Kline și Dashiell Manley, un omagiu adus creatorului de modă, care a fost, de asemenea, proprietar de galerie și colecționar de artă pasionat. Unele dintre schițele sale de arhivă împodobesc, de asemenea, pereții, cărora li se alătură fotografii emblematice realizate de Brigitte Niedermair. Salonul privat se mândrește, de asemenea, cu o frescă imersivă realizată de François Mascarello.

Dior

Cele șase etaje ale magazinului emblematic din Geneva prezintă o selecție de piese din colecția de prêt-à-porter Dior primăvară-vară 2024, creată de Maria Grazia Chiuri, precum și ținute masculine Dior vară 2024 semnate de Kim Jones și creații de bijuterii rafinate semnate Victoire de Castellane.