Arleoni – Un alt tablou pentru misterele diamantelor negre

Scris de Luxury
Publicat la data de: 25-09-2019

în: Fashion

În tonurile întunecate ale diamantelor carbonado se întrezăresc fie originea extraterestră confirmată de o configurație chimică ireperabilă în condițiile de mediu ale planetei noastre, fie deceniile în care au intrigat prin geneză savanți dedicați variilor științe, fie eleganța enigmatică prin care au sedus generații întregi de maeștri bijutieri. O mitologie perfect descrisă de casa Arleoni în colecția prezentată la Grimaldi Forum din Monte Carlo. 

Provocarea de a reda seducția discretă a diamantelor carbonado se dezvăluie sub viziunea Angelicăi Arleoni prin măiestria de a ilustra scintilația în opacitate, amintind parcă de iridescența ce străpunge Pătratul Negru al lui Kazimir Malevici. 

Geometria de cristal este maiestuos redată de aplicațiile extinse spre o sculptură în basorelief, adesea subliniată de motivele zigurat și alte grafisme Art Deco. Jocurile de transparențe se contopesc în paleta de tonuri metalice, al căror caleidoscop – de la gri carbon spre aluminiu – sclipește sub senzualitatea mătăsii, a construcțiilor de brocart sau a pieilor exotice. 

Anticipând o seară cocktail ce se prelungește inopinat fie spre o gală sau o petrecere privată, colecția Arleoni pendulează între versatilitatea salopetelor, eleganța vibrantă a siluetelor mini sau interpretarea îndrăzneață a rochiilor princiare. 

Ca o metaforă pentru diamantele negre sub paradoxul dintre ambiguitatea reveriei și exactitatea concluziilor științifice, în cele 35 de ținute ale colecției Arleoni, fantezia accentelor futuriste întâlnește nostalgia pentru opulența anilor ’80.