Chanel – Inspirația unei legende

Scris de Luxury
Publicat la data de: 22-06-2016

în: Fashion

De la perlele care anunțau, prin cele mai intrigante combinații, curajul de a reduce regulile la eleganța absolută din simplitate, simbolurile ce recompun aura mitică a lui Coco sunt reînviate în colecția Métiers d’Art Paris in Rome, evocând geniul cu care creatoarea a reușit să inoveze irevocabil idealul estetic al unei epoci.

3Untitled-1

Vacanțele din Deauville sau Touquet, ce i-au oferit revelația confortului ca expresie a rafinamentului, sunt aduse la viață prin eșarfe de mătase, bentițe, sandale cu camelii sau tweed tras prin lanț, rucsacuri matlasate în tonuri de roșu sau denim și chiar palete de ping-pong.

Curentul Art Deco, epoca deplinei consacrări a lui Coco Chanel, se reflectă în noi modele Boy cu motiv Chevron fildeș și trandafiriu, ca o alternativă suavă pentru modelele 2.55 din piele întoarsă roșie, burgundy și bleu ciel. 

2Untitled-1

O viață ca o culegere a simbolisticii este amintită în modelele minaudière cu elementele de porte-bonheur ale lui Coco în plexiglas. 

Pantofii transpun liniile Belle Époque în contemporaneitate, contrastele brutale alb-negru proprii modei antebelice fiind înlocuite cu jocuri monocromatice de transparență și opacitate. 

4Untitled-1

Creațiile în care Coco Chanel și Fulco di Verdura actualizau crucea malteză, arta bizantină și tezaurul Ravennei sunt interpretate în eternele perle în aceleași contururi masive tip manșetă devenite mărci ale casei. 

Tot perlele invită la explorări zigurat, evocând atât estetica Art Deco, cât și opera creatoarei în costumele de balet și teatru, precum aportul său la spectacolele Ballets Russes sau la piesele bunului său prieten, Jean Cocteau. De la motivele grafice suntem însă purtați spre cel dintâi manifest al lui Karl Lagerfeld, ce reenergiza casa printr-un impuls de erotism. 

Colecția Métiers d’Art Paris in Rome este disponibilă în boutique-urile Chanel din mai până în ianuarie. 

 

Galerie Foto

Energy Expo 10-13 octombrie