IWC a introdus o nouă versiune de 41 mm a Pilot’s Chronograph. Cum arată acesta

Scris de Lavinia Floroiu
Publicat la data de: 08-04-2021

în: NewsWatches
Asus ZenBook Flip 13 OLED

În 1936, IWC a realizat primul său ceas de aviație, la cererea Marii Britanii de a crea un ceas pentru piloții de vânătoare care să reziste schimbărilor de temperatură și câmpurilor magnetice. În ultimii 85 de ani, IWC Pilot’s Watch a evoluat continuu într-o linie foarte populară pentru colecționari.

foto via @luxurylaunches.com

Un pilon al colecției Pilot’s Watches este cronograful. Fliegerchronograph-ul 3705 a pus IWC pe hartă în anii 1990, câștigând un statut legendar și devenind un favorit. Dar dimensiunea cadranului a continuat să crească în ultimele trei decenii. Pentru 2021, IWC a introdus o nouă versiune de 41 mm a Pilot’s Chronograph care ar trebui să deschidă linia de produse către un nou grup demografic pentru marcă. Dimensiunea carcasei de 41 mm este mai practică în sensul că funcționează pentru aproape oricine și ar trebui să atragă mulți dintre consumatorii de ceasuri de astăzi; succesul recentei linii Spitfire cu dimensiunea carcasei de 41 mm este o dovadă a acestui fapt.

foto via @luxurylaunches.com

Cronograful Pilot’s Redsized este din oțel inoxidabil, ceea ce îi conferă imediat un aspect mult mai versatil și este disponibil cu un cadran albastru sau verde. Alimentarea ceasului este mișcarea cronografului intern de calibru 69385 care provine din aceeași familie de cronografe utilizate în linia Portugieser a IWC. Cronograful mai mare 43 folosește calibrul IWC 79320, care are un aspect similar și îndeplinește aceleași funcții. Cu toate acestea, calibrul IWC 69385 plasează subsecundele în poziția orei 6 în loc de ora 9 și oferă 46 de ore de rezervă – cu două mai mult decât calibrul 79320. Mișcarea automată este, de asemenea, afișată prin fereastra de cristal safir, pe Pilot’s Chronograph 41.

Ceasul poate fi ales cu o brățară de oțel sau o curea din piele de vițel. Pilot’s Watch Chronograph 41 are, de asemenea, sistemul EasX-CHANGE de la IWC, care permite utilizatorului să schimbe rapid și ușor cureaua sau brățara fără niciun instrument special. De asemenea, ceasul este acum rezistent la apă până la 100 de metri. IWC Pilot’s Watch Chronograph 41 are un preț de 6.500 USD pe o curea și 7.200 USD pe brățara de oțel.

Sursa: IWC introduces a downsized Pilot’s Watch Chronograph with a more practical 41mm case