Top 5 cele mai bogate familii din lume

Scris de Ruxandra Tudor
Publicat la data de: 13-01-2020

în: Vip

Sună a clișeu, poate, faptul că diamantele și averile durează o veșnicie. Într-o perioadă economică tumultuoasă și agitată, în care numărul miliardarilor crește în lume iar banii par să tragă la bani, există câteva familii extraordinar de avute care domină topurile fără să facă foarte mult tam tam. Averile lor, adunate, intimidează PIB-urile unor țări în curs de dezvoltare și ne fac să ne întrebăm cum arată viața când cifrele la care oamenii se raportează sunt practic imposibil de cuprins cu mintea.

5- Familia Chakri din Tailanda

Vorbim mai degrabă despre o dinastie pentru că familia Chakri, cu o avere estimată la suma fabuloasă de 60 de miliarde de dolari, este actuala casă regală a Regatului Thailandei. Șeful dinastiei este monarhul Thailandei și, prin urmare, șeful statului. Dinastia conduce Thailanda de la fondarea erei Rattanakosin și a orașului Bangkok în 1782 în urma sfârșitului domniei regelui Taksin din Thonburi, când capitala Siam s-a mutat în Bangkok. Casa regală a fost fondată de regele Rama I, un lider militar Ayutthaya de origine Sino-Mon. Dinastia se bucură de respectul poporului tailandez iar averea acesteia constă în bunuri, bijuterii și imobiliare.

4- Familia Ellison din Statele Unite ale Americii

Larry Ellison este co-fondatorul corporației globale Oracle și deține o avere impresionantă de 61,8 miliarde de dolari. Familia se bucură de bunăstare într-un mod destul de indiscret. Membrii familiei Ellison sunt prezențe mondene constante, ies în locurile lor preferate și își petrec deseori vacanțele navigând pe yachturile din colecția preferată. Cele două fiice ale domnului Ellison sunt prezente pe covorul roșu la diferite evenimente mondene și își construiesc propria carieră în cinematografie.

3- Familia Zuckerberg

Povestea lui Mark Zuckerberg ne este binecunoscută iar cei mai mulți dintre noi punem umărul la creșterea averii sale fabuloase ori de câte ori intrăm pe Facebook. Mark Zuckerberg este fondatorul imperiului Facebook, iar acest instrument creat dintr-o ambiție adolescentină a devenit unul dintre cele mai puterbnice motoare de comunicare- și manipulare- din întreaga lume. 63 de miliarde dolari reprezintă averea lui Zuckerberg, iar acesta duce o viață confortabilă alături de soția sa, Priscilla Chan și de cele două fiice ale lor. Mark este unul dintre oamenii care donează constant sume importante pentru cauze caritabile, iar asta ne face să îi dăm un mare like.

2- Familia Slim din Mexic

Între anii 2010 și 2013, era cea mai bogată familie din lume. Deși între timp au mai coborât în top din cauza fluctuației valorii acțiunilor la bursă, nu ne facem griji pentru membrii familiei, care se pot încă bizui pe o avere de 64,9 miliarde de dolari. Banii provin din compania fondată în 1990 de Carlos Slim, Grupo Carso. Carlos si soția sa au șase copii iar viața lor de familie se învârte în jurul acestora.

1- Familia Mars din Statele Unite ale Americii

70,8 miliarde de dolari transformă această familie în cea mai bogată din lume. Dinastia Mars a fondat Mars Inc, o companie de produse de cofetărie, mâncare pentru animale de companie și alte produse alimentare. Serviciile de îngrijire a animalelor, alături de celelalte bunuri, le-au adus vânzări anuale de 33 miliarde de dolari numai în 2015. Compania a fost înființată în anul 1911, iar astăzi imperiul este moștenit și gestionat de trei dintre moștenitorii acestuia.