Portret de milioane de dolari, realizat din mii de sfere Platinum!

Scris de Luxury
Publicat la data de: 13-03-2014

în: News & Features

platinum-portrait-4Portretul din sfere de platină – momentul în care bijuteriile se transformă în… propriul ego… Practic, acesta este sentimentul pe care ni-l induce cea mai nouă revelație, inovatoare, în materie de bijuterii.

Considerat de multe femei drept al doilea cel mai important material atunci când vine vorba de bijuterii – liderul incontestabil fiind diamantul –, celui mai prețios metal din lume i-a fost ridicat statutul prin utilizarea sa în tablouri. Astfel, amatorilor de „bling” li se oferă acum posibilitatea de a se… imortaliza în platină, pe ei înșiși sau pe cei dragi lor. Dovada? Primul portret din lume realizat integral din platină.

Piesa de artă, unică în lume, descrie o femeie cu o strălucire de neegalat, prin aportul a mii de sfere minuscule din platină. Pentru realizarea portretului, lingourile de platină au fost topite la 1.700 grade Celsius, iar cele peste 10.000 de bile obținute prin turnare au fost amplasate la distanțe cuprinse între doi și cinci milimetri unele de altele, pentru a crea o imagine cât mai fidelă a femeii înfățișate în portret. Pentru un preț de 500.000 dolari, puteți obține un portret similar, la care se vor folosi aproximativ 1.000 grame de platină, în timp ce, pentru 1 milion de dolari, Platinum Sphere Portrait vă va realiza un portret din 3.500 grame de platină!