Leica a lansat o ediție specială în onoarea legendarului chitarist Andy Summers

Scris de Luxury
Publicat la data de: 21-01-2020

în: News

Legenda muzicii rock, Andy Summers, fost membru al trupei The Police, este un împătimit al fotografiei de aproape patru decenii, cu numeroase expoziții prestigioase la activ. Pentru a-i recunoaște meritele în acest domeniu, Leica i-a dedicat o cameră foto, lansată în ediție limitată, la prețul de 15.000 de dolari.

Pentru acest model special, Leica a colaborat cu cei de la Fender, care au creat o chitară Stratocaster Signature asortată, imprimată cu un colaj de fotografii realizate de către muzician, alături de semnătura acestuia. Ambele elemente sunt integrate și pe aparatul de fotografiat Leica M Monochrom „Signature”.

Camera în ediție specială vine însoțită de o lentilă Leica Summicron-M f/2 35mm ASPH, o curea de umăr inspirată din designul Fender și o geantă din piele marca Oberwerth.

Doar 50 de seturi din această colecție vor fi disponibile la vânzare. Cât despre chitara specială creată de Fender în cinstea lui Summers, aceasta are un preț de 12.500 de dolari.

„Sunt extrem de entuziasmat pentru oportunitatea de a lucra cu producătorii de top a două instrumente fundamentale pe care le am la suflet, Leica și Fender”, a declarat Andy Summers. Muzicianul spune că mereu a perceput experiența sa fotografică precum un act de rupere a paginilor dintr-o carte și de reașezare a lor într-o nouă sintaxă vizuală, o experiență evocată și de colajul imprimat pe camera foto în ediție limitată ce i-a fost dedicată.