Designerul supermașinii McLaren P1 a proiectat cel mai sigur scaun auto pentru copii

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 29-03-2023

în: News

scaun auto pentru copii

Scaunul auto de ultimă generație BabyArk, proiectat de legendarul designer Frank Stephenson, este prezentat drept cel mai sigur scaun auto pentru copii din lume. În cazul în care nu știți se află în spatele acestui proiect, designerul american de origine marocană este responsabil pentru proiectarea unora dintre cele mai tari creații auto, inclusiv McLaren P1, Ferrari F430, Maserati MC12 și multe altele.

Potrivit lui Stephenson, reglementările de siguranță pentru scaunele auto pentru copii nu au fost actualizate din anul 2000. Drept urmare, majoritatea produselor disponibile pe piață care îndeplinesc aceste standarde nu sunt la fel de sigure. Acest lucru l-a motivat pe Stephenson să proiecteze un scaun auto pentru copii avansat care poate oferi cea mai bună protecție celor mai vulnerabili pasageri.

BabyArk a fost dezvăluit pentru prima dată în urmă cu mai bine de 3 ani și a fost inițial programat să fie pus în vânzare în 2021. Pentru a reinventa scaunul auto pentru copii, Stephenson a colaborat cu un antreprenor de apărare din Israel, care fabrică materiale de înaltă tehnologie. Cadrul este realizat din fibră de carbon, în timp ce baza are bobine de oțel care absorb energie și se extind în cazul unui impact pentru a încetini impulsul scaunului. În plus, se spune că protecția împotriva impactului lateral este inspirată de oasele unei ciocănitori, în timp ce tetiera este realizată din polimerul antișoc D30.

scaun auto pentru copii

Dincolo de materialele de ultimă oră utilizate în construcție, BabyArk este și unul dintre cele mai avansate scaune pentru bebeluși din punct de vedere tehnic. Suita sa electronică este compusă din 14 senzori pentru a măsura forța unui impact, inclusiv accelerometre și giroscoape. În cazul unui accident, acesta poate spune proprietarului dacă scaunul poate fi folosit în siguranță.

În plus, poate avertiza dacă scaunul nu este instalat corect printr-o aplicație pentru smartphone. Stephenson spune că BabyArk a trecut prin mai mult de 200 de teste de impact. Scaunul poate găzdui copii cu o înălțime de până la 125 de centimetri și o greutate între 2 și 30 de kilograme.

În ceea ce privește prețul, BabyArk poate fi precomandat în prezent pentru 990 de dolari, iar livrările vor începe de la 31 mai. De asemenea, scaunul pentru copii include o verificare gratuită a serviciului de întreținere la 10 ani de la achiziționarea produsului.