Vertu lansează primul telefon Web3 din lume

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 01-11-2022

în: News

Vertu

După ce a ieșit de pe piață în 2017, furnizorul de telefoane de lux Vertu a revenit cu un model futurist orientat spre a treia generație a World Wide Web. Noul Metavertu, care este catalogat drept „primul telefon Web3 din lume”, oferă un nivel de funcționalitate care dezminte dimensiunea relativ mică.

Vertu

Alimentat de un nou procesor Qualcomm Snapdragon 8Gen1 strălucitor, smartphone-ul comută cu ușurință între Web2 (sistemul de operare standard Android) la modul Web3, unde își poate rula propriul cont blockchain și poate crea NFT prin apăsarea unui buton.În plus, are un cip de confidențialitate încorporat pentru a proteja portofelul digital și activele împotriva furtului. De asemenea, acceptă mesagerie instantanee criptată și aplicații descentralizate pentru confidențialitate suplimentară.

Vertu

„Vrem să reinventăm smartphone-ul pentru a decomplica Web3. Avem o echipă specială de investiții NFT pentru a ne ajuta utilizatorii să înțeleagă mai bine NFT-urile rapid”, a spus CEO-ul Vertu, Gary Chan, la lansarea de la Londra.

Nici momentul lansării nu ar putea fi mai bun, deoarece lumea continuă să se dezvolte pe teritoriul Web3. Unele branduri acceptă acum crypto ca formă de plată, în timp ce altele lansează colecții de capsule pe Metaverse sau produse însoțite de NFT-uri.

Vertu

Cu toate acestea, capabilitățile Web3 nu sunt singura atracție a lui Metavertu. Ecranul de 6,7 inchi al telefonului este realizat din sticlă safir semnătură Vertu și oferă o rezoluție extraordinară de 1080p. Sistemul cu trei camere are un obiectiv de 35 mm și poate face fotografii de 64 de megapixeli. Telefonul are un sistem de disipare a căldurii cu nouă straturi pentru a se asigura că rămâne mereu rece și se poate încărca complet în doar 20 de minute. Un alt punct culminant este cantitatea de spațiu pe care o oferă. Modelul Basic vine cu 512 GB de stocare internă și 12 GB de memorie, în timp ce Pro oferă 18 GB de memorie și  1 TB de stocare internă.

Vertu

În ceea ce privește estetica, ambele modele sunt disponibile într-o gamă largă de culori și finisaje diferite. Un model Basic din fibră de carbon neagră are un preț de 3.600 de dolari, în timp ce un model Pro de top, înfrumusețat cu piele de aligator Himalaya, aur de 18 karate și diamante, are un preș de 41.500 de dolari.

Telefoanele Metavertu sunt disponibile online și în magazinul Vertu din Londra.