Cu Siri by Apple poți afla simptomele Covid-19

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 27-03-2020

în: NewsNews & Features

siri covid

Dacă nu ai scris pe Google, până acum, „am coronavirus?” sau „care sunt simptomele Covid-19?”, probabil te numeri prin 1% din populația globală. Pentru a ne putea oferi cât mai multe informații despre noul virus, Siri by Apple ne oferă detalii referitoare la simptome, dar și la măsurile pe care trebuie să le luăm, ca să nu fim infectați. 

În urma pandemiei, Siri a avut parte de un upgrade, pentru a oferi ghiduri bazate pe simptomele utilizatorilor cu privire la noul coronavirus și, de asemenea, pentru a indica surse de informare relevante și utile. 

Astfel, după ce a fost solicitat, asistentul vocal începe să te întrebe dacă te confrunți cu oricare dintre simptomele comune legate de boală (febră, tuse seacă, imposibilitatea de a respira normal). Cei care prezintă astfel de simptome sunt îndrumați de Siri să sune la numărul de urgență. 

Funcționalitatea este în prezent concentrată pe utilizatorii din Statele Unite și poate enumera informațiile bazate pe contribuțiile furnizate de Serviciul de Sănătate Publică din SUA și Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

La fel ca Apple, alți giganți tehnologici precum Facebook și Microsoft și-au îmbunătățit tehnicile atunci când furnizează informații utilizatorilor despre noul coronavirus. În timp ce Facebook a adăugat un centru de informații despre virus în partea de sus, la News Feed, Microsoft a lansat resurse de informații dedicate despre acesta. La urma urmei, dezinformarea este ultimul lucru de care trebuie să suferim în prezent!