Lansările Apple ale toamnei 2017: De la iPhone X fără butoane, la Apple Watch fără telefon și TV 4K

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 13-09-2017

în: News

Apple și-a răsplătit fanii cu un eveniment de lansare absolut grandios, în cadrul căruia a lansat nu mai puțin de 3 telefoane iPhone noi. Marți, la sediul din Cupertino, California, pentru prima oară în impresionanta sală Steve Jobs Theater, au fost lansate iPhone X, iPhone 8 și iPhone 8 Plus, alături de încărcarea wireless Qi, noul soft de recunoaștere facială și o telecomandă cu receiver – denumite pompos Apple TV 4K. O altă noutate care a făcut să vibreze spiritul fanilor Apple este lansarea noului Apple Watch Series 3, una dintre cele două variante având chiar conexiune celulară, așa că puteți lăsa iPhone-ul acasă când alergați, deoarece acum aveți un ceas care este un telefon în sine.

 

Noul iPhone X – atenție, se pronunță Ten – are un design diferit față de predecesorii săi, celebrul buton central lipsind de la apel. Ecranul de 5,8 inci, denumit de către Apple „Super Retina Display”, folosește o tehnologie superioară de iluminare, denumită OLED. iPhone X este valabil deocamdată doar în două (non)culori: negru și alb. Pre-comenzile vor începe pe 27 octombrie, iar primele livrări se vor efectua pe 3 noiembrie. iPhone X are un preț de pornire de 999 USD pentru varianta cu 64 GB, dar ajunge până la 1149 USD (sau lire sterline, cifra este aceeași, moneda depinde de unde îl cumpărați), pentru versiunea cu 256 GB. Oficialii Apple au declarat că acest telefon „redefinește viitorul”. Noua funcționalitate Face ID sporește de 20 de ori gradul de siguranță al telefonului.

iPhone 8, versiunea mai „populară”, urmașul de drept al lui iPhone 7, X fiind de fapt un model aniversar, este disponibil în două versiuni: cu ecran de 4,7 inci și 5,5 inci, adică modelul „Plus”, dar și în trei variante diferite de culoare, pentru ambele versiuni: argintiu, negru mat și o nouă nuanță aurie. Ambele versiuni au un spate din sticlă și suportă noua lansată tehnologie de încărcare wireless – Qi. Prețul pentru iPhone 8 începe la 699 USD pentru 64 GB iar pentru iPhone 8 Plus de la 799 USD, cu livrare de pe 22 septembrie. iPhone 8 Plus are o cameră de 12 megapixeli cu f/1.8, alături de una de 12 megapixeli cu f/2.8.

Apple Watch Series 3 costă 399 USD cu conexiune celulară și 329 USD doar cu GPS. Puteți să vă lăsați iPhone-ul acasă, ceasul cu conexiune GSM se va comporta la fel, având chiar același număr de telefon.

Nu în ultimul rând, o noutate apreciată este și receiverul cu telecomandă Apple TV 4K, valabil tot din 22 septembrie, pentru 179 USD. De data aceasta, cei de la Apple au făcut un nou pas, spre cinematografie, încheind un parteneriat cu marile studiouri de la Hollywood. O veste extrem de bună pentru clienții deja existenți: conținutul deja cumpărat se va actualiza automat la rezoluție 4K HDR, fără niciun cost suplimentar. Noul serviciu Apple TV va deține o versiune nouă de tvOS, alături de un procesor A10X, acesta performând dublu față de anteriorul.

AirPower, suportul de încărcare wireless, care va încărca atât iPhone 8 (Plus), cât și iPhone X sau Apple Watch Series 3 și/sau perechea de AirPods, va fi, din păcate, disponibil doar din 2018, informațiile despre disponibilitatea acestui produs pe piață fiind destul de vagi.