Coachella, cel mai profitabil festival de muzică din lume, lovit de coronavirus

Scris de Luxury
Publicat la data de: 11-03-2020

în: LifestyleNews

Coachella

Festivalul de muzică Coachella, programat inițial pentru luna aprilie, va avea loc în luna octombrie, decizia de mutare a datei fiind luată pe fondul acutizării epidemiei de coronavirus la nivel global.

Evenimentul major ar fi trebui să aibă loc în Empire Polo Club din Indio, California, la două sfârșituri de săptămână (10-12 și 17-19 aprilie). Peste 150 de artiști ar fi trebuit să urce pe scenă printre care Travis Scott și Rage Against the Machine.

Promotorul festivalului, Goldenvoice, a anunțat și noile date în care se va ține Coachella (9-11 octombrie și 16-18 octombrie). Totodată, a fost reprogramat și Stagecoach Country Music Festival, care are loc de obicei în primul weekend după Coachella. Cei care au cumpărat bilete pot cere banii înapoi dacă nu vor putea participa în octombrie.

Biletele pentru festival costă între 400 și 900 de dolari. Coachella este cel mai important eveniment muzical din lume, cu cele mai mari încasări. De exemplu, în 2017 au fost vândute bilete în valoare de 114,6 milioane de dolari, potrivit Pollstar.

În fiecare an, festivalul atrage peste 200.000 de iubitori de muzică din toată lumea. 

Artiștii se bazează tot mai mult pe turnee și concerte live pentru a genera venituri, iar restricțiile impuse din cauza coronavirus vor genera noi provocări în acest an.

Piața globală a concertelor live de muzică era estimată la 28,8 miliarde de dolari în acest an, potrivit datelor PwC. Creșterea față de anul trecut era de 3%, însă este neclar dacă această valoare va mai fi atinsă în 2020.