Coal Office, restaurantul care te lasă să cumperi orice din incintă

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 05-08-2019

în: Lifestyle

Un restaurant select înseamnă mult mai mult decât mâncare. Atmosfera, decorul, detaliile te fascinează şi, de multe ori, aproape că îţi doreşti să iei acasă elemente care să îţi amintească de experienţa culinară trăită în acel loc.

Ei bine, acest lucru este posibil. Un restaurant londonez oferă şansa clienţilor săi să ia acasă – contra cost, desigur – diferite accesorii și obiecte de interior. De la tacâmuri la piese de mobilier, cei care trec pragul localului pot alege după bunul plac obiecte pe care să le ducă cu ei acasă.

Fondatorul afacerii, Tom Dixon, a ales să colaboreze cu bucătari renumiţi şi designeri pricepuţi, pentru a crea un brand de renume mondial. Luminos şi minimalist, localul fascinează prin decorul care emană energie pozitivă şi confort. Bucătăria este construită pe trei niveluri, iar clienţii pot participa, dacă doresc, la prepararea mâncărurilor. Deşi restaurantul Coal Office oferă consumatorilor preparate delicioase, aceștia îl frecventează adesea pentru posibilitatea de a achiziţiona de aici diverse elemente. Piesele de decor sunt create de designeri faimoși, iar iubitorii de frumos pot alege de la pahare și sticle de vin personalizate până la scaune sau diferite corpuri de iluminat.

Cu toate acestea, ideea nu este unică în lume. Restaurante cu un concept asemănător există la New York şi Paris, unde pentru 82 de dolari îți poţi cumpăra, de pildă, obiecte de ceramică unicat. Orice ai alege, însă, cert este că vei rămâne cu o amintire palpabilă a unei experienţe culinare de neuitat.

Galerie Foto