Aeroportul de 12 miliarde de dolari din Istanbul, o mega-structură cu design spectaculos

Scris de Luxury
Publicat la data de: 15-01-2020

în: News

Pininfarina și AECOM au realizat proiectul unui turn de control în forma unei lalele înflorite pentru noul aeroport din Istanbul, a cărui dezvoltare va costa circa 12 miliarde de dolari până în 2025.

Primul zbor de pe noul aeroport a avut loc în octombrie 2018, iar prima fază de construcție, care include trei piste și spații generoase pentru terminale, a fost deja finalizată. Dezvoltarea proiectului va continua în patru etape până la mijlocul deceniului viitor.

În prima fază, noul aeroport are o capacitate de 90 de milioane de pasageri pe an, valoare care va crește la 200 de milioane până când va fi livrat întreg proiectul. În zona de duty free va fi amenajată o suprafață comercială de 55.000 de metri pătrați. Aici vor exista mai multe concepte precum Fashion Garden, Family Palace și Style Beach, fiecare incluzând branduri specifice. Deja a fost deschisă o zonă de shopping unde sunt prezente branduri de lux precum Hermès, Dior, Gucci și mărcile locale D&R, Luzdemia și Dogo.

Zona de food court a aeroportului va fi mai mare decât întreaga suprafață a unor aeroporturi de talie internațională. În primă fază au fost deschise mai multe restaurante aparținând unor lanțuri internaționale, dar și cafenele turcești.

2019-home-5

În aeroport a fost inaugurat și un lounge, care poate găzdui în cele mai bune condiții circa 765 de pasageri. Ca element inedit, aici a fost instalat un pian care cântă singur, pe lângă un muzeu cu opere împrumutate de la Muzeul de Artă Modernă din Istanbul.

Alte facilități puse la dispoziția pasagerilor includ un simulator de golf, o zonă dedicată jocurilor video, precum și un loc de joacă pentru copii.