Gucci a lansat un cocktail îmbuteliat

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 19-07-2022

în: News

Gucci

Gucci îmbrățișează tendința cocktail-ului îmbuteliat. Casa de modă italiană a dezvăluit recent o nouă băutură semnătură la cafeneaua și cocktail bar Gucci Giardino 25 din Florența, Italia. De asemenea, oferă o versiune prefabricată, gata de comandat online.

Cocktailul botezat Elisir d’Elicriso a fost creat în parteneriat cu maestrul mixolog Giorgio Bargiani. Barmanul italian și-a petrecut ultimii opt ani lucrând ca director asistent de mixologie la Connaught Bar din Londra, localul de cocktail de lux care a ocupat primul loc în clasamentul celor mai bune 50 de baruri din lume în ultimii doi ani.

Se spune că amestecul este o celebrare a regiunii toscane și prezintă o gamă de ingrediente specifice țării în formă de cizmă. Gândiți-vă la arome botanice distinctive combinate cu băuturi spirtoase italiene iconice.

Gucci

„Eu și Gucci împărtășim aceleași rădăcini toscane și avem aceeași viziune, în căutarea excelenței, în căutarea eleganței fără a rămâne blocați în trecut și mereu tânjind după inovație”, a spus Bargiani pentru WWD.

Elisir d’Elicriso a durat șapte luni și a necesitat 15 degustări diferite pentru a prinde viață. Rezultatul final îmbină vermut și două lichioruri locale (Vetiver și N.4 Podere Santa Bianca) cu gin London dry, oțet alb și vin roșu de la Tenuta San Guido. De asemenea, conține câteva picături de elicriso (ulei de helichrysum), ceea ce explică numele cocktail-ului.

După cum v-ați putea aștepta, Elisir d’Elicriso are și un aspect uimitor. Elixirul subtil, cu nuanțe roz, este găzduit într-o sticlă cizelată, care cu siguranță va înveseli orice bar de acasă. Gucci sugerează că acest cocktail poate fi băut în patru moduri diferite: simplu, cu gheată, cu un strop de vin spumant sau cu puțin tonic.