ALUMIL organizează ArXellence 2, competiție deschisă arhitecților pentru noul Central Business District din Salonic

Scris de Luxury
Publicat la data de: 18-03-2020

în: Art & Design

Alumil

Arhitecții sunt invitați să participe la ArXellence 2, o competiție specială unde vor fi premiate cele mai importante proiecte pentru crearea noului Central Business District (CBD) din Salonic.

Competiția este sponsorizată și organizată de ALUMIL – o companie internațională cu capital grecesc, specializată în dezvoltarea sistemelor arhitecturale avansate din aluminiu.

ArXellence 2 este realizat în conformitate cu Regulamentul Standard UNESCO pentru Competiții Internaționale în Arhitectură și Urbanism și recomandările UIA pentru cele mai bune practici.

Tema concursului constă în proiectarea unui nou CBD pe o suprafață de 120.000 mp, în spatele portului. Zona de dezvoltare se află lângă portul orașului, aproape de centrul istoric și destul de aproape de rețelele  rutiere și feroviare importante, precum și în  vecinatatea zonelor industriale și a infrastructurii logistice. Autoritățile lucrează la dezvoltarea rețelei de cale ferată suburbană și la modernizarea aeroportului.

Înscrierile se pot realiza în perioada 9 martie – 20 mai, iar termenul limită pentru depunerea proiectelor este 15 octombrie 2020. Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul unei ceremonii de premiere în data de 25 noiembrie 2020. Ceremonia de premiere va fi urmată de o expoziție care va dura 20 de zile în Town Hall din Salonic, iar o expoziție similară va fi la Music Hall din Salonic.

Vor exista 6 câștigători, alături de 4 mențiuni de onoare, iar fondul total de premiere se ridica la 60.000 de euro.

Competiția de idei arhitecturale se desfășoară sub auspiciile Ministerului Mediului din Grecia, Guvernului Central al Macedoniei, Municipalității din Salonic, Camerei Tehnice din Grecia (Filiala Macedoniei Centrale) și Consiliului Arhitecților din Salonic.

 

Energy Expo 10-13 octombrie