Geanina Ilieș: „Sunt o femeie împlinită și fericită”

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 28-02-2023

în: The Famous

Geanina Ilieș

Mamă, antreprenoare și jurnalistă, Geanina Ilieș este o prezență încântătoare. După ce a cochetat cu actoria, frumoasa știristă și-a urmat marea pasiune pentru televiziune, devenind una dintre figurile emblematice ale presei din România. După o pauză de un an în care s-a concentrat pe businessul ei de suflet, clinica ErgoSun, vedeta de televiziune se pregătește să revină în fața publicului telespectator. Despre asta – și nu numai – ne-a povestit în interviul care urmează.

Lumea te cunoaște de la pupitrul de știri, dar cum este Geanina din spatele reflectoarelor?

Sunt o femeie și o mamă caldă și înțelegătoare cu tot ceea ce se întâmplă în jurul ei. Iubesc să fiu mamă, mă ține în priză partea de antreprenoriat și mă fascinează fiecare etapă a copilului meu. O femeie căreia îi place să se bucure de lucrurile simple, care vorbește foarte mult și râde foarte mult. Sunt o femeie împlinită și fericită.

Ai debutat în showbiz ca actriță, dar ai ajuns să lucrezi ca jurnalistă. Cum au fost începuturile tale în televiziune?

Am terminat Facultatea de Jurnalism și știam că acesta va fi drumul meu, însă, printr-o întâmplare, am ajuns să iau acel rol în serialul „Cu un pas înainte” care a fost difuzat la Pro TV. Colaboram cu o agenție de modele la vremea respectivă, în timpul facultății, și am primit un telefon de la ei în legătură cu castingul pentru rolul unei eleve, balerină. A fost o experiență frumoasă. După acest rol au mai venit și altele, în „Boogie”, regizat de Radu Muntean, „Contra timp” – Jesus del Cerro, „Zmiana”, „Hellhounds”.

Experiența de actor este unică, îți trebuie o doză mică de curaj și una mai mare de pasiune, însă, pentru mine, pasiunea pentru televiziune era mult mai mare. Îmi plăcea să scriu, îmi plăcea adrenalina pe care mi-o dădea fiecare știre, fiecare breaking news și îmi plăcea să mă autodepășesc. Niciodată nu m-am uitat la cineva anume și am spus: „Vreau să fiu ca X sau ca Y”. Mi-am spus doar că vreau să învăț de la cei mai buni, să fiu un jurnalist profesionist, corect și empatic, calități cu care te prezinți în fața publicului din respect tot pentru public/telespectator. În televiziune înveți în fiecare zi câte ceva, de aceea nu te plictisești niciodată. Trebuie să iubești meseria aceasta ca să-ți iasă bine.

Geanina Ilieș

După 18 ani în care ai prezentat știri și ai moderat emisiuni, ai luat decizia de a te retrage din televiziune. Sau ți-ai luat doar o pauză? Cu ce te ocupi în prezent?

Nu am spus niciodată că m-am retras din televiziune. Am decis să iau o pauză pentru mine, după ce am terminat proiectul „Hai să fim super!” de la Pro TV, și să cântăresc fiecare propunere, fără să mă grăbesc. Sunt foarte selectivă atunci când vine vorba de proiecte noi, trebuie să mă regăsesc în el, să fuzionez cu acel proiect. Am fost în ultimul an într-o continuă schimbare, din toate punctele de vedere, și mă bucur foarte tare că am trecut prin această perioadă, benefică pentru mine. În prezent mă ocup de clinica mea, însă în viitorul apropiat ne vom revedea pe micile și pe marile ecrane!

Deții o clinică de remodelare corporală/un salon de bronzare, unde ai cliente de top. Ce diferențiază ErgoSun by Geanina Ilieș de celelalte clinici din România?

ErgoSun este născut din pasiunea mea pentru beauty. Este acel proiect în care am crezut încă de la început și pe care îl conduc încă din prima zi cu aceeași plăcere. Un serviciu pe care, din când în când, îl mai frecventam, însă nu întotdeauna îl găseam exact așa cum îl voiam. Așa că l-am creat chiar eu! Personal, întotdeauna mi-a plăcut să am grijă de mine, de aspectul fizic, iar unul din lucrurile de care țineam cont era ca pielea mea să aibă un aspect frumos și plăcut, ușor bronzat. De aici mi-a venit și ideea proiectului ErgoSun. În plus există foarte multe avantaje de pe urma utilizării câtorva minute de solar, testate dermatologic, atâta timp cât folosim razele UV cu măsură, fără excese.

Au fost câteva lucruri importante de care am ținut cont atunci când am gândit conceptul studioului de bronzat ErgoSun. În primul rând am optat pentru cele mai avansate aparate de bronzat care există pe piață. De exemplu, studioul deține un aparat dotat cu funcția EasyCare, cu ajutorul căreia solarul analizează tipul de pigment și face posibilă selecția tipului de bronzare corespunzătoare. Un alt aspect a fost cadrul prietenos și relaxant. Și nu în ultimul rând am optat pentru o locație foarte bună. Am studiat foarte bine piața și am constatat că în zona unde suntem nu există un astfel de salon, iar feedbackul s-a văzut încă din primele zile de când am deschis studioul.

După șapte ani am realizat că partea de beauty este cea care mă fascinează din toate punctele de vedere. Am optat să aduc în studioul ErgoSun serviciile pe care le-am folosit pe propria piele și care au avut pentru mine cele mai bune rezultate. Remodelarea corporală cu vacuum, cavitație și radiofrecvență, cea mai bună tehnică de epilare definitivă Diode Laser și radiofrecvența facială sunt alte trei extensii care completează serviciile salonului pe care îl dețin.

Cred că cel mai important lucru pentru mine, ca antreprenor și manager al acestui business, este feedbackul pozitiv al clienților mei – cu alte cuvinte, rezultatele de excepție.

Geanina Ilieș

Ai devenit mamă când erai foarte tânără. Te-a ajutat acest lucru să ai o relație foarte apropiată cu fiul tău?

Am devenit mamă destul de tânără, iar relația mea cu Patrick este una foarte apropiată. Noi ne-am înțeles tot timpul foarte bine, mai ales că avantajul de a fi o mamă tânără îți aduce și câteva plusuri. Încrederea pe care am construit-o amândoi de-a lungul timpului ne-a format o comunicare foarte deschisă. Mi-a plăcut să vorbesc cu el deschis, despre orice, fiind conștientă că o să vină și perioada adolescenței, adică cea în care suntem azi. Îi ofer spațiu și, cel mai mult, încredere pentru că este o perioadă în care, ca orice copil, preferă relaționarea cu cei de vârsta lui, ceea ce mi se pare normal. Intensitatea emoțională este crescută la această vârstă, iar eu, ca părinte, îi ofer spațiu, timp și încredere. Mi-am dat seama că trebuie să fiu înțelegătoare și să-l susțin în anumite momente, dar suficient de puțin vizibilă în mediul social al lui. Sunt în control în modul „soft”.

Care a fost cea mai mare provocare pe care ai întâmpinat-o în viața de mamă?

Cu siguranță va fi cea în care Patrick se va desprinde de noi. Are planuri mari, vrea să urmeze o facultate de business în străinătate, iar noi îl susținem cu toată dragostea. Cred că aceea va fi cea mai mare provocare pentru mine, ca mamă: să învăț să trăiesc fără prezența lui constantă în casă.

Cum reușești să echilibrezi viața profesională cu cea personală?

Nu este o chestiune de timp, ci ține mai degrabă de felul în care îmi investesc energia. Nu există un echilibru general valabil. În unele momente mă pot simți mai liniștită și mai mulțumită atunci când îmi concentrez energia asupra muncii, în timp ce în altele pot simți nevoia să mă dedic mai mult hobby-urilor mele sau să petrec timp de calitate cu cei dragi. Doar așa mă pot simți cu adevărat în echilibru între diferitele zone ale vieții mele.

Ce te-a impresionat ultima dată?

Natura… avem o țară superbă.

Ai fost întotdeauna o femeie foarte frumoasă. Cum îți menții această frumusețe? Ai vreun ritual de îngrijire de la care nu te abați?

Mulțumesc pentru compliment. Genă bună, sport, odihnă, hidratare și atenție la mâncare. Cam ăsta e mottoul meu. În ceea ce privește tenul meu, recunosc că îi acord o mare atenție. De două ori pe lună fac o curățare facială și tratamente noninvazive pe care le fac atât în salonul meu, cât și la buna mea prietenă, dr. Ana Douglas.

Geanina Ilieș

Cum arată o zi obișnuită din viața ta?

Sunt atipică. Mă trezesc în jurul orei 6 fără alarmă. Școală, sală, clinică, diferite activități care țin de casă, iar în ultima perioadă mă pregătesc pentru proiectele noi despre care nu vă pot spune deocamdată nimic.

Care este relația ta cu rețelele sociale?

Nu sunt dependentă de rețelele sociale. Conștientizez atât de frumos realitatea pe care o trăiesc, încât nu trebuie să mă valideze nimeni virtual ca să mă simt deșteaptă sau frumoasă.

Ce înseamnă luxul pentru tine?

Sănătate, liniște sufletească și să nu îmi fac griji niciodată pentru ziua de mâine.

Care este piesa vestimentară preferată pe care o ai în garderobă?

Cea mai grea întrebare pentru o femeie! Am atât de multe… Dar OK, am să răspund. Și pentru că suntem în sezonul rece, piesa mea preferată este Teddy Bear Max Mara.

Ce planuri ai pentru viitorul apropiat/îndepărtat?

Nu am astfel de planuri. Prefer să mă bucur de prezent.