Weekend Max Mara Pasticino Bag World Tur – prima oprire la Veneția

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 12-05-2022

în: News

Weekend Max Mara

Weekend Max Mara a organizat un eveniment exclusivist la Veneția pe 10 mai pentru a sărbători Pasticcino Bag Model-lo Venezia, prima oprire a noului turneu mondial al genții care, sezon după sezon, va celebra și va susține meșteșugul tradițional în întreaga lume.

Weekend Max Mara

Oaspeții se vor bucura de un itinerariu personalizat care va dezvălui excelența artizanală din spatele acestei noi Genți Pasticcino, profund împletită cu istoria, măiestria și unicitatea uimitoare a Veneției. La finalul zilei, o cină intimă va fi găzduită de doamna Nicola Gerber Maramotti la Ca d’Oro, cu vedere la Marele Canal.

Weekend Max Mara
Olivia Culpo

Ca d’Oro este un exemplu extraordinar de arhitectură gotică târzie, construită între 1422 și 1440 pe locul unei clădiri veneto-bizantine. Palatul a fost achiziționat de baronul Giorgio Franchetti în 1894, care a decis să îl transforme într-un muzeu public ce îi putea găzdui și colecția personală de artă. Un interes deosebit îl reprezintă unele lucrări ale lui Van Dyck, Titian și Andrea Mantegna, precum și curtea interioară a clădirii care a fost amenajată de baron însuși și inspirată de bazilicile paleo-creștine și care prezintă o podea evocatoare din marmură veche. În prezent, Ca’ d’Oro este un muzeu de stat care aparține Ministerului italian al Culturii.

Weekend Max Mara

În cadrul Galleria Giorgio Franchetti de la Ca’ d’Oro, invitații evenimentului vor avea șansa de a vedea noua expoziție De la Donatello la Alessandro Vittoria, 1450 – 1600. 150 de ani de sculptură în Republica Veneția, curatoriată de Toto Bergamo Rossi, directorul Heritage Venetian și Claudia Cremonini, directorul Galleria Giorgio Franchetti la Ca’ d’Oro. Expoziția a fost deschisă publicului pe 22 aprilie și va dura până pe 30 octombrie 2022.

Galerie Foto