Chopard dezvăluie un paradis al Pietrelor Excepționale

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 14-02-2022

în: Jewels

Copreședintele și directorul artistic al Chopard, Caroline Scheufele, prezintă o selecție de pietre excepționale pentru Săptămâna Haute Couture de la Paris. Omagii strălucitoare aduse recompenselor Naturii, care sunt o sursă perpetuă de inspirație pentru Chopard, aceste pietre prețioase nemaipomenit de pure au atras atenția acestui expert desăvârșit și i-au hrănit imaginația fertilă. Printre aceste comori, Chopard Insofu Emerald se remarcă drept cea mai spectaculoasă piatră dintre toate: un smarald brut de 6.225 ct exploatat în Zambia și obiectul unui proces de trasabilitate și responsabilitate care este pur și simplu fără precedent pentru o bijuterie de această importanță. Datorită purității excepționale și dimensiunii record a Smaraldului Chopard Insofu, specialiștii se așteaptă ca acesta să producă un număr mare de pietre tăiate de înaltă calitate, din care atelierele Chopard vor crea o colecție de piese de bijuterii. O altă piatră remarcabilă – un diamant roz intens fantezist de 10,88 ct – reflectă pasiunea pentru diamantele colorate găzduită de sufletul creativ al Maison. Diamantul tăiat radiant este fixat într-un inel de aur etic certificat Fairmined. Diamantele roz sunt printre cele mai rare nuanțe din curcubeul pietrelor colorate. Diamantele roz cu o culoare „fantezie intensă” sunt și mai rare, motiv pentru care Copreședintele și Directorul Artistic Chopard a fost atât de emoționat când a văzut acest exemplar de 10,88 ct. Având o tăietură radiantă – o variantă excepțională de 70 de fațete a tăieturii dreptunghiulare – „Trandafirul Carolinei” este ca o ofertă incandescentă la lumină, dezvăluind nuanța sa feminină și claritatea sa VVS1 la scara Gemological Institute of America.

Chopard dezvăluie un paradis al Pietrelor Excepționale

În cele din urmă, colecția include un magnific inel Toi & Moi compus dintr-un diamant excepțional de 4,10 ct de un albastru intens fancy și un diamant alb, ambele de cea mai înaltă calitate.

Chopard dezvăluie un paradis al Pietrelor Excepționale

Revenind la Chopard insofu Emerald este o piatră de reper, o descoperire extraordinară care luminează istoria bijuteriilor. Punctul culminant al unei căutări și a unei promisiuni de minuni care vor veni. Denumită Chopard Insofu („insofu” înseamnă elefant în Bemba, limba oamenilor care trăiesc în regiunea de origine a pietrei), această piatră excepțională și rară descoperită în mina Kagem din Zambia este una dintre cele mai importante găsite vreodată în termeni atât de greutate (6.225 de carate) cât și de calitate.

Chopard dezvăluie un paradis al Pietrelor Excepționale

Experții au detectat potențialul enorm al acestui dar al Pământului, încă în starea sa brută și clar plin de posibilități: din acest smarald de o puritate și calitate extrem de rară vor fi sculptate bijuterii remarcabile. O comoară fabuloasă care – în mâinile celor mai buni tăietori de pietre – va da naștere unei colecții de pietre prețioase unice și singulare, începuturile unei viitoare colecții Haute Joaillerie.Chopard dezvăluie un paradis al Pietrelor ExcepționaleChopard dezvăluie un paradis al Pietrelor Excepționale Chopard dezvăluie un paradis al Pietrelor Excepționale Chopard dezvăluie un paradis al Pietrelor Excepționale Chopard dezvăluie un paradis al Pietrelor Excepționale Chopard dezvăluie un paradis al Pietrelor Excepționale Chopard dezvăluie un paradis al Pietrelor Excepționale Chopard dezvăluie un paradis al Pietrelor Excepționale Chopard dezvăluie un paradis al Pietrelor Excepționale Chopard dezvăluie un paradis al Pietrelor Excepționale