Elle Fanning – Esența feminismului ultramodern

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 31-01-2023

în: The Famous

Elle Fanning

Una dintre cele mai interesante tinere actrițe ale generației sale, Elle Fanning și-a început cariera încă din copilărie, iar de-a lungul timpului și-a dezvăluit numeroasele fațete ale talentului în filme precum „The Neon Demon”, „The Beguiled”, „Teen Spirit” și în serialul nominalizat la Globul de Aur, „The Great”. De asemenea, la doar 21 de ani, Elle a devenit cel mai tânăr jurat din istoria Festivalului de Film de la Cannes. Considerată un model pentru femeile tinere și avangardiste de azi, actrița se alătură brandului Paco Rabanne, completând astfel lista impresionantă de celebrități – muze ale marelui creator – printre care se numără Jane Fonda, Audrey Hepburn, Brigitte Bardot și Françoise Hardy. Într-un interviu în exclusivitate, Elle Fanning ne-a introdus în universul ei fascinant și ne-a povestit despre actorie, frumusețe, dar și despre noua campanie a parfumului Fame.

Ai fost actriță, practic, toată viața ta. Privind în urmă, cum te-a modelat asta ca persoană?

Actoria este cariera mea și, pentru că o practic de când eram atât de mică, mi-a permis să trăiesc în imaginația mea. Nu mi-e frică să visez și să risc.

De-a lungul carierei tale ai interpretat rolul unei fantome, al unei prințese Disney, al unui extraterestru, al unei autoare din secolul al XIX-lea, al unei împărătese din secolul al XVIII-lea. Cum e să intri în pielea unor personaje atât de diferite?

Indiferent de tipul de personaj pe care îl interpretez, încerc mereu să găsesc empatie pentru el. Învăț despre mine cu fiecare personaj pe care îl interpretez. În prezent filmez pentru sezonul 3 din „The Great”, așa că acum mă gândesc la Catherine (Ecaterina cea Mare – n.red.). Acesta este personajul pe care l-am interpretat cel mai mult timp și ea înseamnă tot mai mult pentru mine pe măsură ce îmi dau seama cine vreau să fiu în această lume.

Elle Fanning

Care este tipul de rol care prezintă cea mai mare provocare? Și care este cel mai distractiv de interpretat?

Cred că toate rolurile reprezintă o provocare în felul lor. Am trecut recent de la dramă la comedie. Comedia aduce, cu siguranță, o atmosferă mai strălucitoare mediului de lucru de pe platourile de filmare, dar sincronizarea și ritmul comediei sunt incredibil de provocatoare.

De-a lungul timpului ai lucrat cu multe regizoare, precum Sally Potter, Sofia Coppola, Mélanie Laurent, Haifaa Al-Mansour. Cum este să fii pe un platou de filmare condus de femei? Te-a inspirat asta să te gândești la regie?

Îmi place să fiu pe platourile de filmare cu alte femei. Ele creează un mediu încurajator în care toată lumea să prospere. Cu siguranță vreau să regizez și știu că o voi face într-o zi.

Cum este să îmbraci costumele fantastice ale Ecaterinei cea Mare?

Sharon Long este designerul nostru de costume pentru „The Great”, iar șansa de a-i purta creațiile este un vis devenit realitate. Inspirația și grija cu care a fost realizat fiecare look sunt incredibile și îmi place să colaborez cu ea! Rochia de încoronare pe care am ajuns să o port în sezonul 2 este costumul meu preferat pe care l-am purtat vreodată.

După o zi pe platou, ce faci pentru a te distra? Plăceri vinovate? Cum te relaxezi după o săptămână agitată?

În weekend îmi place să merg la piața fermierilor și să planific un meniu pe care să-l pregătesc. Gătitul mă calmează cu adevărat. Dacă este o altă zi din săptămână, după muncă fac o baie lungă și mă uit la emisiuni de tip reality show.

Elle Fanning

Nu ești doar o actriță celebră, ci și un model în materie de modă. Te exprimi prin haine în viața reală?

Întotdeauna mă exprim prin haine. Trec prin diferite faze și starea mea de spirit dictează adesea cu ce mă îmbrac.

Care sunt modelele tale în materie de modă?

Grace Kelly, Mary-Kate și Ashley Olsen, Alexa Chung, Carolyn Bessette-Kennedy, Marilyn Monroe.

Care este primul miros pe care ți-l amintești?

Îmi amintesc că am amestecat toate parfumurile bunicii. M-am simțit ca un adult atunci când am pulverizat parfumurile.

Care a fost primul tău parfum și cum te-a făcut să te simți?

Primul meu parfum a fost extrem de dulce. L-am purtat pe toată perioada gimnaziului. Era acel parfum clasic pentru adolescenți și probabil l-am purtat prea mult.

Elle Fanning

Ai folosit vreodată parfum pentru a intra în pielea unui personaj?

Am auzit că sunt actori care fac asta, ceea ce mi se pare foarte interesant. Eu, personal, nu am făcut-o niciodată, dar ar fi distractiv să creez un parfum specific unui personaj.

Ce înseamnă Paco Rabanne, ca brand, pentru tine?

Paco Rabanne este cool și lejer. De asemenea, este puțin cochet și obraznic, ceea ce îmi place.

Audrey Hepburn, Brigitte Bardot, Jane Fonda, Françoise Hardy au fost, toate, muzele lui Paco Rabanne. Cum te simți să faci parte din această distribuție fascinantă?

Este o onoare să fiu printre acele femei iconice! Wow!

Cum ai caracteriza-o pe femeia Paco Rabanne?

Cred că femeia Paco Rabanne este cea care nu se străduiește prea mult. Este naturală și sofisticată.

Elle Fanning

Ce îți place la noul parfum Paco Rabanne?

Îmi plac notele de iasomie și mango. Este atât de proaspăt și poate fi purtat atât ziua, cât și noaptea.

Ce reprezintă parfumul Fame pentru tine?

Pentru mine, parfumul reprezintă putere și eleganță.

Ce ai vrea să le spui femeilor care vor purta acest parfum?

Bucurați-vă de senzația pe care o aveți atunci când purtați această aromă unică. Sper să vă facă să vă simțiți încrezătoare și pline de energie!

Povestea din spatele parfumului Fame este foarte… pariziană. Ce reprezintă Parisul pentru tine?

Parisul a fost întotdeauna unul dintre orașele mele preferate! Este șic și incitant. Îmi place să vizitez Parisul și aș găsi orice scuză pentru a merge acolo!

Elle Fanning

Cum ai descrie campania publicitară a noului parfum de la Paco Rabanne?

Cred că această campanie este obraznică și jucăușă.

Care este cea mai frumoasă amintire de la filmarea campaniei?

Mi-a plăcut să filmez în afara magazinului Paco Rabanne. Era noaptea târziu și era frig, dar ne-am simțit extraordinar cântând tare și dansând!

Cum te simți să fii noua imagine a parfumului Fame?

Ador brandul Paco Rabanne și sunt onorată să fiu noua imagine a acestui parfum. Este un vis devenit realitate să fac parte din povestea unui astfel de brand iconic!

Ce îți place cel mai mult la rolul de ambasador Fame?

Încerc să ies în evidență și să mă deosebesc de mulțime, iar rolul de ambasador Fame îmi permite să îmi îmbrățișez individualitatea și îndrăzneala. Îmi place foarte mult aroma și întreaga echipă Paco!