Artmark prezintă Licitația de Mărțișor – Ceasuri

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 28-02-2022

în: News

Azi nu începe doar primăvara, ci și această excepțională licitație de ceasuri! Cum inițial bărbații și feciorii primeau un Mărțișor, poate acesta va fi un ceas, fie pentru doamne, fie entru domni! Aveți la dispoziție o colecție de peste 100 de modele rare, clasice sau contemporane, pe care le puteți asorta cu Mărțișorul. Rolex, Patek Philippe, Audemars Piguet, Vacheron Constantin, Ulysse Nardin, Breitling, Breguet, dar și o mică colecție semnată de Augustin – artizanul român care a creat ceasuri pentru Papa Francisc, Van Damme sau Silvester Stallone. Fiții în trend și purtați ceasuri care excelează nu doar prin design, ci și prin materialele rare și prețioase din care sunt create.

Vă așteaptă 121 de loturi, Marți, 1 Martie 2022, ora 19:00, online & phone bidding.

Am ales pentru dumneavoastră următoarea piesă: Ceas Vacheron Constantin Chronometer, „mariage”, de mână, bărbătesc, mecanism 286363, calibru 19, 16 rubine, cu armare manuală. Cadran de culoare alb, numerale arabe și registru pentru cronometru în dreptul orei 6. Curea din piele, de culoare neagră și cataramă din oțel, adăugate aftermarket.
Accesorii: certificat de identitate și garanție a originii.
Ceasurile „mariage” sunt ceasuri de mână ce îmbină mecansimul și/sau carcasa unor ceasuri vechi cu părți ale unor ceasuri noi. În general această tehnică este aplicată ceasurilor de buzunar, ce ulterior devin ceasuri de mână, combinând astfel mecanismul original cu aspectul modern.
Acestă tehnică de convertire devine tot mai populară datorită colecționarilor ce doresc să ofere o nouă întrebuințare unor obiecte vechi, greu integrabile în viața de zi cu zi. Astfel atelierele specializate pe această tehnică, realizează obiecte unice din ceasuri vechi de buzunar în ceasuri de mână cu carcase moderne.