Yves Thomann, CEO Frieden – Creative design since 1898

Scris de Luxury
Publicat la data de: 27-01-2014

în: InterviuriJewels & Watches

Timp de secole, bijuteriile au înnobilat și au stat ca o expresie a averii și a statutului social, nefiind accesibile decât unui grup restrâns de privilegiați. Astăzi, piese regale, impunătoare, din cele mai prețioase materiale, sunt la îndemâna tuturor, iar Frieden vine în întâmpinarea doamnelor cu piese clasice, excentrice, dar și foarte colorate, menite a le accentua frumusețea și a încânta privirile.

100-020 (6) 20cm

Fondată în 1898, compania Frieden și-a deschis, în același an, un atelier de lucru modest în Emmental, regiunea centrală a Elveției. În strânsă legătură cu tradiția și istoria, Frieden producea bijuterii artizanale din argint pentru costumele populare tradiționale și în curând reputația companiei avea să se extindă și în alte zone ale Elveției. Prin urmare, a devenit necesară lărgirea sediului, iar în 1908 atelierele au fost mutate în Thun. În anii ‘30, fiii lui Emil Frieden, Eugen și Willy, au creat primele modele de bijuterii din aur de 18 carate.

În 1954, Frieden s-a numărat printre membrii fondatori ai pavilionului de bijuterii al Show-ului de la Basel, iar treptat, următoarea generație Frieden, Heinz și Thomas, a dezvoltat compania dintr-o simplă manufactură în furnizorul de astăzi a sute de retaileri din toată lumea.

Aceleași valori prețuite de generația fondatoare au ajutat la transformarea Frieden Ltd. în unul dintre cei mai importanți producători elvețieni de bijuterii: cunoștințele, munca, responsabilitatea, onestitatea și relația cu clienții. O companie mică și dinamică, Frieden oferă servicii personalizate și soluții apte să răspundă oricăror cerințe în materie de bijuterii. Filozofia vizează crearea de piese individuale, cu o notă personală, cum ar fi Diamas – o linie unică cu diamante brute, Rivière – o colecție extraordinară de bijuterii cu diamante și Rainbow – o linie cu safire naturale din Madagascar.

În cadrul ediției din acest an a BASELWORLD, la care a participat și echipa LUXURY, Yves Thomann, CEO Frieden, ne-a împărtășit câteva detalii legate de creațiile brandului, precum și viziunea domniei sale asupra bijuteriilor.

Care sunt caracteristicile principale ce mențin brandul dumneavoastră în segmentul premium de atâția ani?

Suntem o companie de familie, cu istorie și tradiție, cu reprezentanțe în toată lumea, dar cu producție exclusivă în Elveția, ceea ce garantează calitatea premium a pieselor. Nu suntem numeroși, compania este alcătuită din doar 20 de persoane, este un brand mic, dar frumos, cu oameni pasionați și creativi.

Care sunt piesele reprezentative ale brandului?

De mai bine de 20 de ani, piesele iconice ale brandului Frieden sunt reprezentate de bijuteriile cu diamante brute. Acestea sunt pietre prețioase luate direct din mină, neprelucrate, în jurul cărora lucrăm și, treptat, se creează o întreagă poveste. Suntem cu adevărat mândri de aceste piese unicat.

Ce v-a inspirat în crearea noii colecții?

În fiecare an încercăm să abordăm noi stiluri, dar rămânem fideli conceptelor care stau la baza brandului Frieden – bijuterii cu diamante, pietre prețioase colorate și perle. În acest an, ne-am axat pe designuri mici, colorate, dar și somptuoase și rafinate, cu un efect tridimensional. Putem spune, astfel, că ne adresăm unei game foarte largi de clienți. Scena bijuteriilor se schimbă și se transformă mereu; excepție fac modelele clasice, care sunt atemporale și întotdeauna la modă.

Din punctul dumneavoastră de vedere, ce ar trebui să reprezinte o bijuterie pentru o doamnă?

Bijuteria reprezintă mai mult decât un simplu accesoriu, este o expresie a sinelui, destinată în primul rând femeilor care își doresc să iasă în evidență și care știu să aprecieze toată munca din spatele acestor mici și sclipitoare opere de artă.

www.frieden.ch

400-020 (17)_15cm