Livia – atunci când feminitatea este exprimată prin vin

Un martie fericit, o primăvară minunată!

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 04-03-2021

în: Lifestyle

Livia Rosé

Povestea Livia nu începe cu „A fost odată ca niciodată”. Și nici nu se termină cu „Dacă n-ar fi fost, nu s-ar fi povestit”. Povestea Liviei este o poveste contemporană de dragoste urbană. Mai mult proză decât poezie, mai mult realitate decât fantezie. Propunerea Cramei Gîrboiu este următoarea: vinuri bune pentru seri nebune, iar Livia este doar pentru cei care îndrăznesc!

Livia este un nume răsunător, ce adună puterea celei mai cunoscute ginți romane ce a dăinuit de-a lungul străvechii tradiții latine. Sub un astfel de caracter deosebit, care recunoaște valorile adevărate, vinurile gamei Livia sunt o plăcere excepțională pentru cei care caută unicitatea și rafinamentul.

De exemplu, Livia Tămâioasă Românească. Procesul de vinificație unic presupune ca strugurii să fie recoltați noaptea, desciorchinați și presați gentil cu Willmes, mustul fiind ulterior deburbat în mod natural. Procesul de presare este imperativ în acest stadiu pentru păstrarea caracterului fructat. Mustul, mai apoi, este supus procesului de fermentare sub acțiunea drojdiilor selecționate, în cisterne de inox cu temperatura controlată. În acest punct, vinul se odihnește pe un depozit fin de drojdii până în luna ianuarie. Clarificarea se face în mod natural și îmbutelierea, într-un mediu perfect steril. Este doar o filă din gama Livia, o poveste exhaustivă despre vinurile care nasc și mențin pasiuni. Un vin care îți îmbie simțurile și te seduce cu arome proaspete de flori de salcâm, miere și o aciditate scandalos de plăcută.

Sărbătorește Luna Femeii cu vinul Livia
Luna martie vestește venirea primăverii și marchează schimbarea anotimpului prin sărbători românești precum Mărțișorul și internaționale precum Ziua Femeii. După cum bine știm, Mărțișorul se sărbătorește pe 1 martie, iar Ziua Femeii, pe 8 martie – sărbători importante dedicate doamnelor și domnișoarelor.

În tandem cu spiritul primăverii, bărbații oferă de Ziua Femeii mesaje frumoase și felicitări alături de flori, mărţișoare și, bineînțeles, cadouri. Ziua Femeii 2021 se anunță a fi specială dacă știm să ne pregătim din timp. Fiind sărbători de primăvară, 8 Martie, în special, apelează la simțuri și la sentimente. De Ziua Femeii, oferă astfel o floare, un parfum și, de ce nu, un vin bun!

Un vin roșu, alb sau unul rosé este ideal pentru a sărbători împreună frumusețea femeii și a vă bucura de o seară perfectă în doi. Din fericire, ziua de 8 Martie nu se rezumă doar la cupluri, ba din contră, doamnele și domnișoarele pot organiza o serată împreună, în care se pot delecta cu vin, mâncare, muzică și filme. În fond, această zi sărbătorește femeia și importanța acesteia în toate rolurile pe care le are în viața tuturor: prietenă, iubită, colegă, soție, soră, fiică, mamă. 

Poate nu știați, dar culorile oficiale ale acestei sărbători sunt verde, violet și alb, iar o parte din ele evocă gama vinurilor Livia – o gamă ideală pentru momentele de bine și de sărbătoare.

Livia Rosé
La Crama Gîrboiu, cel mai indicat cadou de 8 Martie este rosé-ul Livia datorită culorii sale superbe și gustului de o fructuozitate deplină. Acesta este un vin diafan, feminin, cu arome de măceșe și citrice, finalizat cu note de vanilie, perfect pentru o masă ușoară sau deserturi festive. Se pretează unei zile petrecute între fete, cu râsete în jurul unei mese cu bunătăți.

Livia Fetească Neagră
Un alt vin recomandat este Feteasca Neagră din gama Livia, care poate fi oferit drept cadou sau, de ce nu, savurat împreună, în cuplu. Gustul catifelat al murelor și cireșelor amare garantează o seară romantică doar pentru voi doi. Suntem de părere că momentele speciale trebuie marcate prin vinuri de neuitat, iar gama vinurilor Livia se ridică la nivelul așteptărilor în materie de savoare, gust, varietate și preţ.

Vă sugerăm să explorați întreaga gamă Livia, pentru vinuri versatile, care se potrivesc tuturor evenimentelor și gusturilor. Îndrăzniți cu o Șarbă, surprindeţi cu o Plăvaie, cuceriţi cu o Tămâioasă și iubiți cu un Cabernet Sauvignon de excepție.

Primăvara redeschide apetitul pentru soare, pentru revederi și mai ales pentru vinuri bune, și ne aduce mai aproape de bucuriile autentice. Suntem siguri că orice cadou veți alege, îl veți oferi cu drag și veți surprinde plăcut persoana iubită!

Galerie Foto

Energy Expo 10-13 octombrie