B3ton RestoBar, mix de arome și bună dispoziție

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 28-06-2018

în: Interviuri

Industria de gusturi „beton” se găsește la B3ton RestoBar. „3”-ul din denumire descrie misiunea RestoBarului: mâncare bună, cocktail-uri pe măsură şi oameni frumoşi. RestoBarul este amplasat într-o zonă centrală a Bucureștiului, în apropierea Parcului Carol. Aici vă puteți delecta cu mâncăruri gustoase și cu o selecție de vinuri și cocktail-uri, iar deserturile vă vor încânta simțurile. B3ton RestoBar vă așteaptă să trăiți o experiență culinară de gusturi B3ton! În continuare, vă invităm să parcurgeți un interviu cu Adrian Coman, fondatorul B3ton RestoBar, pentru a afla mai multe despre acest loc absolut special.

Povestește-ne, te rugăm, cum a luat naștere conceptul B3ton RestoBar.

Locația actuală B3ton a fost un barbershop unde obișnuiam să mă tund și îmi plăcea vibe-ul locului. După o mică vacanță, vara trecută, am coborât la parter să-i fac o vizită stilistului meu și am descoperit că locația era goală, cu un mare afiș de închiriere lipit pe geam. Cumva, mi-a părut rău că nu mai aveam unde să mă tund, dar, uitându-mă prin geam la locul acela gol, fără mobilă, oglinzi și toate cele, am zis: „Asta e!”. Eram de ceva timp în căutare de locații pentru un nou restaurant, iar aici era locul perfect. Într-o zonă în plină dezvoltare, cu vibe pozitiv, în vecinătatea Parcului Carol, clădiri de locuințe și birouri. Numele „B3ton” l-am ales datorită aspectului interior mai industrial, dar m-am gândit și la noțiunea cuvântului „beton”, în jargonul urban, adică un loc „cool”! De asemenea, cifra 3 este numărul la care ne aflăm, pe strada General Candiano Popescu.

Deși B3ton RestoBar figurează pe harta restaurantelor din București doar de la sfârșitul anului trecut, a reușit, într-un timp scurt, să ajungă una dintre locațiile preferate ale bucureștenilor. Care a fost strategia prin care ți-ai atras clienții?

Prin calitatea serviciilor, în primul rând. Promovarea noastră nu a fost una agresivă, dar am încercat să fim aproape de clienți, să prezentăm preparate reale, servicii de calitate, diversitate în preparate și evenimente. Am început, din ianuarie 2018, o serie de Sunday Brunch-uri cu muzică live, care au avut un succes extraordinar. Momentan, am luat o pauză, dar am continuat cu evenimente speciale dedicate clienților în lunile martie și aprilie, iar acum ne focusăm să aducem lucruri noi, odată cu deschiderea terasei #B3tonUrbanTerrace.

Prin ce crezi că te diferențiezi pe piața restaurantelor din Capitală?

Am reușit să atragem atenția prin câteva preparate delicioase, dar și prin cel mai căutat preparat al nostru: Burgerul Uriaș, de peste cinci kilograme. B3ton Burger Challenge provoacă iubitorii de burger la un preparat delicios, de peste cinci kilograme. La noi poți încerca cei mai mari și delicioși burgeri din oraș! Burgerul Uriaș poate varia între cinci și zece kilograme, depinzând de preferințele clientului, iar numărul de persoane care pot fi servite variază între 12 și 25 de persoane. Este perfect pentru orice petrecere sau ieșire între prieteni. Ingredientele pot fi personalizate după gust, însă cele de bază sunt carnea Black Angus, brânza cheddar/gouda, salată, castraveți murați, ceapă și roșii, plus sos ketchup și sos BBQ home-made. La acestea poți adăuga, contra cost, alte ingrediente, precum: gorgonzola, parmezan, ceapă caramelizată cu anason, trufe, sparanghel, salată coleslaw. Pentru a comanda acest burger uriaș, este necesar un termen de trei zile.

În afară de Burgerul Uriaș, cu ce preparate surprindeți papilele gustative la B3ton?

Avem câteva preparate speciale care ne poartă semnătura, pe lângă B3ton Big Burger. Selecția noastră de burgeri este foarte căutată, de asemenea coastele cu sos BBQ și bere, desertul Delicious – măr copt în foitaj cu sos de caramel și înghețată. Acestea sunt cele mai căutate și comandate produse ale noastre.

Ce valori îți ghidează viața profesională?

Am prins gustul acestui domeniu de la tatăl meu, care m-a învățat să fiu perseverent și cinstit. De când eram mic, el a avut diverse locații. În 2010, am deschis primul club. Apoi, am avut o locație în Centrul Vechi. Și din 2018, am deschis B3ton, loc care simt că mi se potrivește perfect. Mă simt bine să ies în locuri care se aseamănă cu B3ton, și ca meniu, și ca aspect. Mi-ar fi plăcut să pot face serate cu trupe sau cu instrumentiști, dar, din cauză că suntem într-un complex rezidențial, ne este cam dificil. Însă urmează să încercăm, totuși, niște seri nu foarte lungi, dar puțin mai entertaining.

Cum plănuiești să-ți dezvolți business-ul în continuare?

Ne pregătim să aducem câteva schimbări în meniu, adică să diversificăm preparatele, să adăugăm și mai multe preparate light, cu mai multe opțiuni vegetariene și chiar vegane. De asemenea, renunțând la brunch-ul de duminică, am decis să introducem o secțiune de mic dejun în meniu, pentru a oferi o șansă clienților să ne viziteze în dimineți răcoroase pe terasa de lângă parc.

 

Interviu realizat de: Ozana Mazilu