Top 10 cele mai scumpe rochii de mireasă din toate timpurile

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 16-01-2023

în: Fashion

Top 10 cele mai scumpe rochii de mireasă

Când vine vorba de rochii de mireasă, alegerile pot fi foarte variate. Indiferent dacă viitoarea mireasă dorește să adauge sute de ornamente sau chiar să aibă rochia concepută la comandă este ușor să mărești rapid costurile atunci când vine vorba de ținuta din ziua nunții. Din fericire pentru unii, bugetul nu este o constrângere atunci când vine vorba de cumpărături, astfel putem realiza top 10 cele mai scumpe rochii de mireasă. Cu bugete nelimitate pentru nuntă, miresele bogate și celebre se pare că aruncă o mulțime de bani pe rochiile lor pentru ziua cea mare.

Pornind de la prețuri de mii de dolari și mergând până la milioane, am realizat top 10 cele mai scumpe rochii de mireasă din toate timpurile. Aceste rochii somptuoase sunt superbe, opulente și cu adevărat demne de celebrități.

Amal Clooney: 380.000 de dolari

George Clooney și mireasa lui nu au făcut economie atunci când a fost vorba de rochia de mireasă sau de întreaga nuntă de 4,6 milioane de dolari. Amal a spus „Da”, în timp ce purta un o rochie de dantelă Oscar de la Renta, care a costat 380.000 de dolari. Rochia ei, ultima rochie de mireasă creată de regretatul designer înainte de a muri, a câștigat atât de multă notorietate încât a fost prezentată temporar într-o expoziție Oscar de la Renta la Muzeul de Arte Frumoase. În ciuda prețului ridicat, valoarea rochiei este neprețuită.

Top 10 cele mai scumpe rochii de mireasa

Coleen Rooney: 392.000 de dolari

Wayne și Coleen Rooney au făcut din nunta lor din 2008 o mică aventură, la care au participat doar familia apropiată și prietenii. Cu toate acestea, rochia ei a compensat cu siguranță primirea simplă. Se estimează că rochia Marchesa a lui Rooney a costat 392.000 de dolari.

Top 10 cele mai scumpe rochii de mireasa

Chiara Ferragni: 420.000 de dolari

În 2018, bloggerul și designerul italian s-a căsătorit cu rapperul Federico Leonardo Lucia. Pentru a se potrivi nunții grandioase a cuplului, Ferragni a lucrat cu directorul de creație al Dior, Maria Grazia Chiuri, pentru a crea două rochii couture pe parcursul unui proces de șase luni. Ea a păstrat totul simplu pentru ceremonie, îmbrăcând o rochie cu un corset din dantelă și o fustă din tul. Pentru recepție, Ferragni s-a schimbat într-o rochie crem din tul, cu un top de corset, brodat cu imagini cu lei și inimi, și versuri ale melodiei lui Leonardo scrise pentru ea, numită „Favorisca i Sentimenti”. În total, ambele look-uri au un preț de 420.000 de dolari.

Meghan Markle

Meghan Markle: 422.000 de dolari

Nunta regală din 2018 a lui Meghan Markle și Prințul Harry a făcut un zgomot internațional și este cunoscută a fi una dintre cele mai emblematice nunți regale din toate timpurile. Pentru ziua cea mare, Markle a purtat o rochie Givenchy personalizată, concepută de Clare Waight Keller, care prezenta un design minimalist. Mai târziu, ea s-a schimbat într-o rochie teacă Stella McCarthy. S-a raportat că rochia ei Givenchy a fost estimată la 265.000 de dolari, în timp ce rochia ei Stella McCarthy a ajuns la 157.000 de dolari, un total de 422.000 de dolari.

Kate MiddletonKate Middleton: 434.000 de dolari

Rochia de mireasă a lui Kate Middleton este una dintre cele mai admirate rochii de acest gen. Designul realizat de Sarah Burton pentru Alexander McQueen a fost cu adevărat potrivit pentru un eveniment regal, iar preulț de 434.000 de dolari a fost pe măsură. Rochia Prințesei de Wales a fost realizată din dantelă lucrată manual și avea o fustă plină și o trenă dramatică de aproximativ trei metri lungime.

Top 10 cele mai scumpe rochii de mireasa

Salma Hayek: 434.000 de dolari

Actrița s-a căsătorit cu Francois-Henri Pinault, CEO al grupului Kering, în aprilie 2009 la Veneția, Italia. Rochia Balenciaga a Salmei Hayek, concepută de Nicolas Ghesquière, prezenta un corset cu decolteu în V adânc detaliat, care curgea într-o fustă lungă. Rochia a costat 434.000 de dolari, iar petrecerea a avut loc în cea mai veche operă din toată Europa.

Kim Kardashian

Kim Kardashian: 500.000 de dolari

Nu este de mirare că și Kim Kardashian ajunge pe lista noastră pentru cea mai scumpă rochie de mireasă din toate timpurile. Când Kim și Kayne s-au căsătorit în 2014, ea a purtat o rochie Givenchy de 500.000 de dolari, cu mâneci lungi și o silueta de trompetă. După ceremonie, mogulul Skims s-a schimbat ulterior într-o rochie mini concepută de Olivier Rousteing, director de creație pentru Balmain.

Top 10 cele mai scumpe rochii de mireasă

Victoria Swarovski: 1 milion de dolari

Rochia personalizată Michael Cinco a Victoriei Swarovski ajunge la un preț estimat de peste 1 milion de dolari. Rochia ei de mireasă conținea 500.000 de cristale, care cântăreau aproximativ 45 de kilograme. Moștenitoarea bijuteriilor Swarovski a purtat și un voal de 8 metri lungime pentru a completa aspectul demn de o prințesă.

Top 10 cele mai scumpe rochii de mireasă

Regina Elisabeta: 1,6 milioane de dolari

Pentru nunta cu Prințul Filip, Regina Elisabeta a purtat o rochie de mireasă Duchesse din satin, cu mâneci lungi, cu broderie florală peste tot și aplicații cu cristale și perle. Norman Hartnell, designerul din spatele designului, a spus că a fost inspirat de pictura lui Botticelli „Primavera”. La acea vreme, regina a plătit 42.000 de dolari pentru ținuta ei regală, în 1947, care este un cost estimat astăzi la aproximativ 1,6 milioane de dolari.

Top 10 cele mai scumpe rochii de mireasă

Serena Williams: 3,5 milioane de dolari

Serena Williams a purtat în ziua nunții o rochie Alexander McQueen, concepută de Sarah Burton, cu o pelerină în cascadă și un decolteu cu inimă. Aceasta scrie istorie ca fiind cea mai scumpă rochie de mireasă la un preț uimitor de 3,5 milioane de dolari. În plus, acesta nu a fost nici măcar singura rochie pe care tenismena a purtat-o în ziua nunții. Ea s-a schimbat de două ori de-a lungul nopții.